REVIEW .:. SOYMILK LACTASOY

8:25 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Dah lama tak try benda baru ni. Kebetulan baru ni MZ singgah ke pasar raya Giant, usai pulang dari klinik. Hajatnya nak cari pain relief dalam bentuk patch, jumpa pulak yang lain.

Satu kotak Soymilk Lactasoy ni berharga RM 0.99, lebih kurang RM 1 lah. Kecil je, lebih kurang saiz susu berperisa coklat dan strawberi yang bersaiz mini tu. Haaa.. gittew lah ~

Soymilk Lactasoy ni didatangkan dalam 4 perisa. MZ biasanya memang akan merasai semua jenis perisa, sebab tu MZ borong semuanya.. Jangan pulak nak kata MZ tamak, cuma sekadar nak merasa, kalau tak merasa, macam mana nak review kan. 


Antara perisa yang didatangkan ialah, Green Tea, Chocolate, Collagen dan jugak High Calcium. Green Tea tu sesuai untuk vegetarian, manakala High Calcium sesuai untuk vegetarian dan ianya rendah gula, makanya sesuai untuk orang diet.

lactosoy, halal, product thailand, susu soya berperisa, chocolate lover, green tea, less sugar, high calcium, dietary menu, giant, perai

lactosoy, halal, product thailand, susu soya berperisa, chocolate lover, green tea, less sugar, high calcium, dietary menu, giant, perai

lactosoy, halal, product thailand, susu soya berperisa, chocolate lover, green tea, less sugar, high calcium, dietary menu, giant, perai

lactosoy, halal, product thailand, susu soya berperisa, chocolate lover, green tea, less sugar, high calcium, dietary menu, giant, perai

lactosoy, halal, product thailand, susu soya berperisa, chocolate lover, green tea, less sugar, high calcium, dietary menu, giant, perai

lactosoy, halal, product thailand, susu soya berperisa, chocolate lover, green tea, less sugar, high calcium, dietary menu, giant, perai


Soymilk Lactasoy ni adalah produk dari Thailand, dan sudah pastinya logo Halal adalah dari Thailand. Minumlah tanpa was-was.

Sehingga hari ini, MZ baru sahaja minum 2 daripada 4 kotak yang MZ beli tempoh hari. 2 kotak tersebut ialah Green Tea dan Chocolate. Bagi MZ, Green Tea nya kureng mengancam di tekak MZ memandangkan rasa soya yang masih kuat, tapi untuk Chocolate tu, memang sedap ! Recommended ! First love and Dikdik pun suka, but still ada rasa soya tu, but in a low level.

Lagi 2 dua, Collagen dan jugak High Calcium tu MZ belum rasa lagi, nanti kalau MZ dah rasa, MZ update balik entri ni naaa..

Sedap tak sedap bergantung kepada tekak memasing, satgi gaduh pulak kata MZ tak bagi beli, tak sedap. Rambut kita ja warna nak seakan sama, hati kita... lain bebenorrrr ~~~

Till then. See ya ~


You Might Also Like

2 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored