FAMILY TRIP .:. LANGKAWI 2017 DAY 2 PART 1

12:17 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Cerita bersambung untuk hari kedua pulak ye. Memandangkan penginapan disertakan sekali dengan breakfast, jadi kami hanya breakfast di hotel dan kemudian terus menuju ke Pekan Kuah. Masa perjalanan tidaklah lama, dalam 15 minit ke 20 minit. Sampai je kat booth yang MZ beli pakej semalam, bro tu suruh tunggu sat. Sat tak sat sangatlah....

Van transfer pun sampai dan kami dibawa ke kawasan sepatutnya. Bot tersebut hanya dinaiki oleh kami sekeluarga sahaja, tak lah rasa kekok sangat aka jakun.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,


Baru nak memulakan perjalanan, usai matahari mencanak di lutut langit. Nampak je macam ramai, tapi berbeza bot. FYI, bot private memang jalan lewat sikit dari bot reramai, I guess sebab reramai korang nak kena tunggu sensorang, tapi bila dah private tak de lah nak tunggu sebanyak ittew.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,


Jangan di tanya shawl yang mengembang umpama ular tedung sedang berperang dengan musuhnya. Angin, sikit punya kuat, biasalah kan... Kata kaki pulauuuu... 

Tempat pertama yang kami tujui ialah, Pulau Beras Basah. Kat sini, kami  beradik, just berendam ja... bagi basah sikit, telan air masin sikit, buang air kecil sikit.. Eh !


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,


Bila dah agak puas, bot pun sampai. Kemudian, kami dibawa ke kawasan eagle feeding. Seriously eagle kat situ besaq-besaq bapak ! Tapi, kat situ memang ada satu kawasan yang memang eagle tuju, sebab depa dah biasa dapat makanan kat situ. So, jangan risau... Eagle tu memang tak attack hampa, unless hampa berlaku sumbang dengannya. 



Ada beberapa jenis eagle kat situ, macam eagle kepala botak, dan lagi MZ dah tak ingat nama... nampak dak eagle dok terbang-terbang tu....


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

Hajat hati nak selfie dengan eagle, dia boleh pulak tak lalu time ni...


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,


Seterusnya, perjalanan diteruskan ke Pulau Dayang Bunting. Nak bagi tau ni, ni memang first time kami ke sini, kira package island hopping ni memang tak pernah buat la sebelum ni. By the way, untuk tempat mandi-mandi macam ni, Ibu and Abah memang tak mandi la, just celup-celup kaki and enjoying the scenery.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

Beranak-beranak tu tengah buat meeting apa ntah kat belakang, kemain lama. I is the takut panas, jadi laju-laju cari tempat berteduh.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,


Untuk masuk ke Pulau Dayang Bunting ni, pengunjung dikenakan bayaran, tak silap MZ dalam RM 3 seorang. Dan, hampa kena melalui kawasan yang menaiki tangga, dan kemudian turun tangga pulak. Boleh tahan fenat dia, nak-nak time baju basah, MZ dah la terjun dengan seluar jeans pada hari kejadian, dengan seluar fit kat dalam, rasa nak nanges weh !


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

Kisah cinta Si Enggang.. kagum dengan ciptaan Allah yang satu ni, binatang pun pandai setia, apatah lagi manusia yang mempunyai akal dan otak.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,


Aktivit kat sini, berendam lagi. Ohh ya ! Kat sini, life jacket kena sewa tau, harga tak ingat lah. Adeh ! Dan, sekiranya hampa tidak memakai life jacket, hampa tidak dibenarkan sewenang-wenangnya berenang disini. Nampak tak taktik marketing dia ? Kui kui kui

Selain berenang, ada jugak aktiviti kayuhan cinta tu. Dikdik and Abang naiklah kayuhan cinta tu, tapi MZ malas, penat weh nak kayuh benda alah tu.

Kat sini, kawasan dia macam terkepung. Habis kuat pun kayuhan cinta tu tersasar nun ke hujung sana ja, tidaklah sampai ke tengah lautan. Yang itu, lagilah penat. T_T

Dah puas, berangkatlah kembali ke jetty. Hajat hati nak beli ais krim Turki, tapi tak sempat... suka tengok titi ni, terapung.. rasa macam dekat kampung atas air je...


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,


Kat sini, derang akan sebut no boat yang hampa naik masa memula sampai tadi. Kalau boleh, tolonglah ingat no boat tu, kalau tak jenuh nak cari, dahla boat semuanya sekaan-akan sama...

Seterusnya, kami ke............. tunggu lah next entri.. tak syok pulak suma cerita dalam entri ni.... 

Entri sebelum ni, boleh jenguk kat sini...


You Might Also Like

4 comments

  1. Best tuh,..cuti-cuti Langkawi! :)

    ReplyDelete
  2. baru buat family trip awal tahun ari tu.. mmg best gi ramai2 dgn family

    ReplyDelete
  3. wahh bestnyer berendam kat tasik dayang bunting tuuuh., hehe2

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored