FAMILY TRIP .:. LANGKAWI 2017 DAY 3, GOING HOME

12:12 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Day 3 and finally we're going home. Bangun pagi rasa malas, lepas solat subuh, the family still gegolek atas katil. Even I missed my bed badly, but I still love the environment when you are in vacation mode. Ke MZ sorang ja macam ni, please say NO !

Pagi tu, lepas bersiap and check apa yang patut supaya tiada missing in action item berlaku, macam biasa, kami turun untuk breakfast untuk kali yang terakhir. Berapa banyak untuk da... Please forgive me.. heee...

Breakfast kat sini sepanjang 3 hari 2 malam bolehlah dikatakan not bad walaupun tak setanding dengan hotel mewah yang lain, janji kenyang dan mengenyangkan. Cerita pasal hotel, nanti MZ update dalam entri terakhir okey. Bukan apa, senang nak rujuk dimasa hadapan.
Lepas breakfast, weolls sekeluaga main pusing-pusing ja dekat sekitar Kuah and yang paling jauh pun menghalan ke resort yang tepi laut, yang cantik gilos yang berhampiran jetty tu. Kiranya, ke kanan daripada jetty tu lah. MZ lupa dah apa nama resort tu, tapi kalau naik bot waktu island hopping tu, memang boleh nampak lah resort tersebut.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi,


Aksi the beradiks and my mom before we check out. And where's FL ? He went to the Gents dekat lobby, so that's why he's not inside the aksi. Actually, ada banyak lagi, tapi MZ malas nak tepek suma, sat lagi muntah berdarah pulak semua orang. Dikdik kalau dapat camera, macam tu lah. Yang lelain memang suka bila Dikdik dah start pegang. Muhahaha...

Sebelum hantar kereta dan selamat menaiki ferry, bonda tersayang sempat lagi shopping dekat Haji Ismail Group, tapi kali ni yang dekat building lama tu. The beradiks, stay dalam kereta and do out stuff, while FL teman bonda tersayang memperhabiskan apa yang patut di HIG tu.

By the way, journey balik memang horrible. Boleh pulak ferry rosak lebih kurang selepas 10 minit perjalanan. Memula, tersadai tengah laut tu, lepas tu baru patah balik ke jetty. T_T

Sampai kat jetty, baru tukar ferry lain. Hazabnya weh ! Bayangkanlah reramai orang tu, semua kalut and panick. Haish ! Lepas tu, ferry baru pulak kecik dari ferry sebelumnya, maunya tak berebut semua orang. Tu belum kira yang naik bus lagi, kesian pulak dengar derang dok call kaunter bus tanya pasal status derang. Dengan battery nak kong nya.

Pulak tu, MZ duduk dengan abang di level bawah, while FL, bonda tersayang dengan Dikdik duduk dibahagian atas. Risau betul masa tu takut terlepas ferry, takut tak jumpa derang, memacam lah. Bebudak, baby dah pakat nangis dah, dengan panas lagi. Ayoyoyo !

Sampai dekat jetty Kuala Perlis lebih kurang pukul 6 lebih. Berebut pulak ke surau untuk menunaikan yang wajib itu. Lepas tu, singgah Kangar sat mengisi tong-tong yang lapaq. Maunya tidak, berapa lama tersadai ditengah lautan sebelum ianya berpatah balik tu. Adeiii ! Memang akan menjadi memori daun pisang untuk selama-lamanya.

You Might Also Like

3 comments

  1. Rindu pulak nak pi langkawi...tu ggu AA buat free seat lagi la nk grab n tunggu ecah umoq 2 thun la tiket murah.klau dak tiket ecah lg mhai dr kami

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored