AWAS PEMANDU ! ELAKKAN TITIK BUTA

7:54 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Kebelakangan ni banyak kejadian kemalangan jalan raya berlaku. Sebagai pemandu mahupun sebagai pengguna jalan raya, MZ sendiri berasa takut. Yelah ! Kalau bukan kita yang salah, orang yang salahkan. Nak pulak, sivik orang tu kurang, lagi lah..

Tapi, sehabis boleh, kita cubalah elakkan benda yang kita boleh elakkan. Kadang MZ terfikir, nak-nak time bawak orang lain, kalau yang cedera tu MZ, yang mati tu MZ, tak pa lah, janganlah orang yang MZ sayang, janganlah orang yang MZ bawak. Penyesalan dia tinggi oooo..

Oleh itu, hari ni MZ nak kongsi titik buta untuk lori. Bila kita ada pengetahuan tentangnya, kita boleh amalkan, mudah-mudahan kita selamat pergi dan selamat balik.


titik buta, titik buta lori, pemanduan berbahaya, elakkan, tips memandu disebelah lori besar, pemanduan berhemah, cara elakkan kemalangan


Hadam bebaik ye semua. Kalau nak share, silakan. Untuk kebaikkan bersama, apalah salahnya kan.
Semoga bermanfaat ~

You Might Also Like

5 comments

  1. akak memang takut kalau drive dekat-dekat dengan lori. thanks share MZ.

    ReplyDelete
  2. Perkongsian yang bagus.. Sha jarang potong lori.. Seram.. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored