FAMILY TRIP .:. LANGKAWI 2017 NAGOYA INN, KUAH

10:02 AM

Entri penutup pun jenuh.Phew...

Assalamualaikum. Holla ~

Entri ni MZ nak kongsikan tempat penginapan kami sekeluarga selama 3 hari 2 malam disana dan ianya telah dibuat pesanan melalui Apps Traveloka. Kebanyakkan stay cation MZ sekarang menggunakan Traveloka, senang cerita.

Moh la cecepat khatamkan entri Langkawi sebelum nak terbang ke Singapore pulak... Nak hujung tahun dah pun, entri awal tahun asyik dok dalam draft. Bertabahalah seorang Zafirah. Hua hua hua...

Pada awalnya, macam dalam entri memula MZ dulu, MZ ada ceritakan yang MZ nak stay dekat Pantai Chenang, kedebuk kedebik kedebaq, hotel yang MZ nak book tu penuh. Terpaksalah menukar location dari Pantai Chenang, ke Kuah. Sokay lah !
Masa kat jetty, kebanyakkan orang cakap Nagoya Inn ni dekat kawasan Cina, nanti susah cari makan, malam ramai orang pi naik club, bising and so on. Dalam hati dah rasa down sebab tak bestlah pilih kawasan macam tu untuk family kan. Pujuklah hati sendiri.

At first sampai kat kawasan Nagoya Inn ni, tengok elok je kawasan sekitar dia, even kawasan Cina, tapi kat hujung tu still ada kedai tomyam, not bad lah kan. Quiet, peacefully. Itu first impression dekat area Nagoya Inn.

MZ tak ingat harga untuk 3 hari 2 malam di Nagoya Inn, termasuk dengan breakfast untuk 4 orang. Lebih kurang RM14+.++ . Lebih kurang tu lah harganya.. Hotel adalah hotel baru, jadi kemudahan yang disediakan termasuk bilik adalah kemas dan bersih.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,


Maafkan beg MZ yang dah tak menyempat nak parking atas kerusi dan coffee table tu. Heee.. Bilik kami tu menghadap bangunan kedai dihadapan Nagoya Inn.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,


Upsss.. terbelanja gambar toilet pulak. Tapi, memandangkan Nagoya Inn ni ialah hotel baru, memang bersih, even dekat walkway pun semua bersih, terjaga.. Iron board kat luar bilik, macam biasalah, nasiblah dekat dengan bilik.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,

langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,


Smoking area turut disediakan untuk smoker. Bukan smoker pun turut rasa nak parking kat sini. Walaupun kat tengah bangunan, tapi MZ suka, sejuk ja kat kawasan ni.


langkawi, percutian budget, bajet stay, pantai chenang, pekan kuah, yang mana terbaik tinggal di pekan kuah atau pantai chenang, hotel murah di langkawi, tempat menarik di langkawi, info menarik di langkawi, makan sedap di langkawi, pulau dayang bunting, telaga tujuh, beras basah, eagle feeding, hotel nagoya, pasar malam pekan kuah, restoran bamboo, HIG, hotel HIG, dataran lang, dataran helang, laksa ikan sekoq, laksa ikan seekor, airport langkawi, nagoya inn, pekan kuah, hotel kat pekan kuah, recomended hotel, hotel budget,


Ni lah bilik kami sekeluarga. Alhamdulillah ! Sepanjang disini, memang tiada masalah seperti yang digembar gemburkan masa dekat jetty tu. Yes ! Pada malamnya, memang ramai orang kat bawah nun, tapi tadaklah bising sampai tak boleh tidur. Relax ja kami sekeluarga tidur, nyenyak ja..

Dari segi service, memang terbaik, tiada masalah lah dengan service. Kemudahan pun tiada masalah, nak cari kedai makan Melayu pun tak jauh je dari Nagoya Inn ni. Banyak je kedai, bukan payah nau. Kedai runcit, ada je kat bawah tu.

Cumanya, makanan untuk breakfast, tak banyak pilihan, tapi itu pun kenyang. Hahahaha... Kalau stay dekat Nagoya Inn dan nak menikmati hidangan di kafe Nagoya Inn, hampa akan mendapat diskaun, tapi MZ tak ingat dah berapa %.

Haaa... lagi satu, sekarang di Langkawi pun dah ada cukai perlancongan tau, lebih kurang RM3 sebilik. Okey lah tu kan, majukan sektor perlancongan di Malaysia. *ayat nak pujuk hati sendiri*

Untuk MZ, MZ memang recommend hampa duduk sini, walaupun agak jauh nak ke Pantai Chenang, tapi apalah salahnya dekat nak shopping di HIG. Jauh perjalanan, luas pemandangan kan. So, decision is yours, MZ okey je......

You Might Also Like

3 comments

  1. Hi MZ....eh kira ok la Nagoya In ni..akak tgok elok je hotel baru...harga pun murah..adakala orang memang akan cakap mcm2 part hotel sebab biasanya orang cuba sailang...

    ReplyDelete
  2. rindu langkawi....
    teringin nak stay chenang.

    ReplyDelete
  3. Hehehe, kalau vacation takat bising sikit2 boleh abaikan. Dah letih siang berjalan pengsan dh semua. Anyway suka gak tempat cam ni. Bukan tumpuan, kurang serabut

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored