PENAWAR KEGATALAN AKA ECZEMA

10:01 AM

Assalamualaikum. Holla ~

MZ sentiasa mencari solution untuk masalah kulit kering MZ ni. Tak pernah nya berhenti berharap agar ianya kembali seperti sedia kala. Bak kata Doc, eczema will ruin you lifetime. Doc kata, it will on and off. And yeah ! For me, eczema ni sangat tak best, disahkan menghidap eczema pada umur 20an lagilah tak best.

Sangat dry, and itchy. Tak boleh silap sikit, buruklah padahnya. T_T

So, sangat kesian kalau baby yang kena eczema, gatal kot... harapnya nanti, anak-anak MZ tak mewarisi penyakit yang satu ini. Kesian my baby.. ahaks ! Jauh nau berangan..

Hari tu MZ ada ternampak pasal post sample untuk kulit kering. So MZ sangatlah exxcited untuk mencuba, lalu MZ tinggalkan details untuk mendapatkan sample tersebut. Beginilah rupanya sample itu.
Bau sample ni seolah-olah bau mint, tapi MZ tak dapat tangkap baunya dari bahan apa... tapi, alhamdulillah.. kulit yang gatal tu, bila disapu je dengan krim ni, keesokkan harinya, kurang gatal, dan tiada lagi merah-merah. Repeat buat lagi, kegatalan makin kurang. Tapi, bila repeat garu lagi, repeat lah lagi dari mula.


cara mengatasi eczema pada bayi, cream untuk kegatalan, kulit kering, mencegah kulit kering, eczema, punca eczema, cara merawat eczema, eczema pada bayi,


Bukan setakat kulit kering yang gatal sahaja mampu dirawat oleh cream ini, malahan tangan bonda tersayang yang kena air panas pun, selepas disapu dengan cream ini, tiada langsung kesan lecur, merah apatah lagi. Memang berkesan, sampaikan bonda asyik sebut pasal keberkesanan cream ni.

Bonda pun ada gatal-gatal dekat kaki jugak, bila disapu dengan cream ni, kegatalan berkurang. Apa lagi, bertambah suka lah hati bonda kan.

Untuk masa sekarang ni, memang MZ pun tak tahu apakah nama cream ini sebab MZ pun dapat yang sample sahaja. Nanti, kalau dah release kat pasaran, MZ kongsikan beserta dengan packaging yang betul serta detail yang patut.

Till then. See yaa 

You Might Also Like

4 comments

  1. boleh dapat lagi ke sample ni? boleh sy tahu mana nak dapatkan? sebab saya pon ada eczema..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bagi saya alamat untuk penghantaran sample.. terima kasih

      Delete
  2. wow boleh cuba dekat suami nanti ni. dia pun detect eczema selepas 31 tahun hidup ni wuwuwuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba laa... in sha allah.. dekat MZ memang okey.. sadis kan bila dah dewasa ni baru detected benda2 cam ni.. adehhh

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored