REVIEW FISHERMEN'S NITE by FLAMINGO HOTEL

1:08 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Hujung minggu ni kemana aktiviti bersama keluarga ? Time hujung minggu ni lah masa untuk diluangkan bersama keluarga. Bagi suri rumah tangga sepenuh masa, bolehlah hari ni off day kan. Dah  hari penat memasak, mengemas bagai, jom hari ni rehatkan badan dan penuhkan perut di Fishermen's Nite, Flamingo Hotel.

Kalau hampa tak pasti, kat mana lokasi Flamingo Hotel ni, scroll sampai bawah, MZ kongsikan lokasinya dibahagian bawah entri ini hokey.

Bertemakan Fishermen's Nite, sudah tentunya aneka juadah adalah berdasarkan seafood aka makanan laut. Seafood lovers, this for YOU !! Tak dapat dinafikan, seafood di Fishermen's Nite ni memang segar-bugar.
Flamingo Hotel ni terletak betul-betul dihadapan pantai di Tanjung Bungah, jadi agak perut dah penuh bolehlah jejalan untuk menghirup angin pantai. Tapiiii... suka diingatkan, pintu untuk turun ke pantai akan ditutup pada jam 7 malam, so kalau lepas jam 7, hiruplah udara pantai dari "deck" Flamingo Hotel.

Moh la cerita pasal seafood untuk Fishermen's Nite ni. Ahaaaa.... sebelum tu, MZ nak ingatkan yang Fishermen's Nite ni hanya beroperasi pada hari Sabtu sahaja dari jam 7pm - 10.0pm. So, guys, tune your mind to be here as earlier as you can so that you can manage your tummy well. Hew hew hew...

Punya banyak makanan yang dihidangkan pada malam Fishermen's Nite tu, sampai MZ pun confuse nak makan yang mana satu. Cerita pasal seafood, of course lah semuanya nak makan kan, itu pun kalau perut comel mampu melakukannya. Hahahaha....


flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,


flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,


flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,

Mau tak geram tengok udang besar-besar macam ni ? Hohemgeee ~~~~ jangan risau kalau makanan habis, kerana makanan akan sentiasa ditambah, so KEEP CALM AND ENJOY YOUR FOOD.

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best,

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

Peminat sambal sotong, yang ini jangan dilepaskan. Serius rugiiiii....

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penangflamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

Flamingo's everywhere. Of course lah kan, dah nama pun Flamingo Hotel. Agak nak menyejukkan perut yang penuh dengan seafood, sejukkanlah tekak dengan ais krim yang mempunyai pelbagai flavor yang jarang dijumpai diluar. Dessert pun hado, buah-buahan pun hado. Steambot pun hado tau..

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

Kalau seafood's nite mesti expectation hampa ada seafood on ice ni kan. Wow ! Tengok sajalah seafood on ice ni, gila banyakkkk... tak tau yang mana satu nak masuk dalam perut dulu.. Huh !

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

Salad berasaskan seafood pun ada, macam kerabu sotong, nyum nyum nyum. Untuk cheese lovers pulak, nah ! Piliha cheese melambak. Pilihlah yang mana satu menjadi idaman kalbu.

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang


flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

Selain dessert ala western, ada jugak kuih Melayu, kek gulung.. pilihan ditangan anda.. tapi apa yang MZ boleh katakan, makanan di Flamingo Hotel terutamanya, Fishermen's Nite ni memang sedap. Dari main food, salad sehinggalah ke dessert, memang sedap lah. Rasa nak menambah, tapi apakan daya, kalau menambah tak dapatlah nak merasai makanan yang lain. Dan disebabkan itu, MZ tahankan nafsu serakah itu....


flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

Selain in-house food, ada jugak makanan yang dibakar dan ditempatkan di luar kawasan berhawa dingin. Dan, kat sinilah port paling favorite MZ. MZ suka semua yang dibakar ni.. Sedap ! Sedap ! Sedap ! Even makan macam tu sahaja, without gravy or sauce pun MZ mampu tau.

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

Antara gravy yang disediakan untuk makanan bakar.

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

Ada orang suka hitam, ada orang suka putih, same goes here.. Ada orang suka makan dalam kawasan berhawa dingin, ada yang suka fresh air. So, kalau yang suka makan sambil menghirup bayu laut, bolehlah memilih untuk makan di luar, di tepi swimming pool. 

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang


flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

Ini antara yang telah selamat masuk ke dalam perut MZ. MZ memang recommend hampa untuk makan kat sini, terutamanya bagi penggemar makanan laut. Sekali sekala merasai makanan lain dari tangan sendiri pun best jugakkan.

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang


* Blurppp ! Kenyang ! Tersandaq ! *

Untuk mengelakkan makanan menjadi tepu serta menjadi ular sawa, meh ikut MZ jalan-jalan sekitar Flamingo Hotel ni.

Tau dak yang Flamingo mempunyai ruang selesa dan luas untuk hampa mengadakan sebarang majlis, tak kisahlah majlis formal atau pun tidak, dengan bilangan yang ramai mahupun tidak mengikut budget hampa. Lihat sajalah ruangan ni, mampu menempatkan lebih kurang 40 orang dan yang penting agak privasi.

flamingo hotel, tanjung bungah, seafood lovers, cheese lovers, kuih melayu, kuih tempatan, dessert sedap, aneka buahan, buah naga, dragon fruit, jjcm, makan sedap penang, syurga makanan penang, tempat wajib singgah penang, seafood fresh, makanan laut segar, fresh food, makan sedap, makanan best, makan murah, makan berbaloi, buffet penang, buffet murah, tanjung bungah, pantai cantik di penang, cara ke pantai penang, senarai pantai cantik di penang






Dan yang penting, makanan di Flamigo Hotel ini adalah disahkan HALAL. Dan ianya memang dipampangkan di cafe ini. So, no worries naaaa...








Untuk sebarang pertanyaan ataupun tempahan bolehlah hubungi Flamingo Hotel di 04-8927167 atau hantarkan email ke fnb.pg@flamingo.com.my. Atau boleh teruskan ke laman sesawang Flamingo Hotel di www.flamigo.com.my.

Seperti yang dijanjikan, nah MZ tepekkan lokasi Flamingo Hotel ni untuk memudahkan pencarian hampa semua naaa...

You Might Also Like

5 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored