REVIEW THAI FISH BURGER MCD

11:58 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Kalau hari tu MZ dah review kisah ayam dan tomyam, kali ni MZ nak review pulak kisah burger dan tomyam. Bagi yang tak baca lagi review kisah ayam dan tomyam, bolehlah singgah Spicy Sawadee KFC. Ish ! Kerja makan je kan, makan pulak fast food, macam mana nak kurus ni seorang Zafirah.

Aduh ! Jam lagi.. bab harga MZ lupa lagi, kali ni MZ lupa sebab bukan MZ yang bayar, so MZ memang tak pasti dengan harganya.. biasanya, kalau ambil set, memang didatangkan dengan kentang goreng dan segelas minuman.

Siapa yang dah pernah rasa Thai Fish Burger with green curry ni ? What say kome ??
Sebelum MZ review kisah burger dan tomyam ni, MZ belanja dulu rupa sebenar Thai Fish Burger with green curry ni. Yelah, gambar dalam iklan selalunya mempengaruhi mata dan minda, tapi realiti tak seindah iklan.

Thai Fish Burger with green curry, green curry recipe, tomyam sedap, burger ikan, fish burger, sedap tak burger baru mcd, burger mcd viral, jjcm, makan best, makan sedap, fast food sedap, cheat day, mcdonald's


Sekali pandang tak nampak menarik sangat kan ? Tapi, percayalah yang rasanya adalah diluar imaginasi minda dan mata hampa. Amboi ! Okey... okey.. ini bebetul, bukan cubaan. At first, MZ pun meletakkan harapan yang rendah pada Thai Fish Burger with green curry ni selepas kisah sedih berlaku pada ayam dan tomyam.

Tapi, betullah kata orang tua-tua, jangan menilai pada paras rupa. Eceh ! Memang betul weh.. Thai Fish Burger with green curry ni memang sedap. Roti tu mempunyai rasa tomyam, dengan bawang yang penuh ala-ala tomyam, dengan sos green curry, memang terasa macam makan tomyam dan green curry.

Pun begitu, bagi MZ, tomyam dan green curry beserta burger ikan, memang masuklah. Tidak terasa janggal, mahupun kurang enak.


Thai Fish Burger with green curry, green curry recipe, tomyam sedap, burger ikan, fish burger, sedap tak burger baru mcd, burger mcd viral, jjcm, makan best, makan sedap, fast food sedap, cheat day, mcdonald's

Thai Fish Burger with green curry, green curry recipe, tomyam sedap, burger ikan, fish burger, sedap tak burger baru mcd, burger mcd viral, jjcm, makan best, makan sedap, fast food sedap, cheat day, mcdonald's

Roti tomyam.. makan roti sahaja pun dah sedap.

Lihat sajalah pada sos green curry tu. Tidak terbayang oleh MZ yang sos green curry tu, memang sedap dan terangkat. Suka suka sukaaa... Yang ini, MZ memang recommend untuk cuba. 


Thai Fish Burger with green curry, green curry recipe, tomyam sedap, burger ikan, fish burger, sedap tak burger baru mcd, burger mcd viral, jjcm, makan best, makan sedap, fast food sedap, cheat day, mcdonald's


Untuk MZ, Thai Fish Burger with green curry ni memang repeatable. Tapi, tidaklah bermaksud MZ nak makan dengan kerap, sekadar nak merasa. On diet, mana boleh makan fast food dengan kerap. Seminggu sekali cheat day, tiada salahnya, kalau hehari cheat day, bermimpilah disiang hari.. hahahaha

Bagi yang masih belum mencuba Thai Fish Burger with green curry, MZ suggest untuk mencuba menu baru yang memang lain dari biasa ni. Serius sedap ! Green curry, fish burger dan tomyam memang gandingan yang hebat. Padu betul 3 watak utama ni membawa watak memasing. Hee...

You Might Also Like

6 comments

  1. Uish sedap ni. Nanti nak try la.

    ReplyDelete
  2. uish! nak kena try ni zafirah...
    ari tu gi, utk diri sendiri tak beli.
    just utk anak-anak bertiga...
    diorang maintain dgn mcchicken ajer la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. mak budak pun ada yang kenan dengan mcchicken ni... hiks

      Delete
  3. sedap eh ? nak cubala.. lama sangat tak makan mekdi. kat Parit Buntar xdak kena pi otocity gamaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok Parit Buntar ka sekarang.... ohhhh... sedap, kalau bagi ulang, nak je... heee

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored