SEMBANG GEGURL .:. E-DAY MAKE UP BY ALIA FARHAN

1:39 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Kenapa malas sangat ni... *tampar bahu sendiri*

Too much story to share, too much thing to write, but I don’t have the mood for it. The mood is only for, sleeping well.. ahaks !

Hari ni MZ nak kongsikan pasal make up MZ on my engagement day. Alhamdulillah ! Thank you for your warm wishes and doa. Really appreciate it. ❤️

Majlis yang serba sederhana berjalan dengan lancar. MZ belum lagi nak kongsikan details pasal majlis tu, tunggu lah nanti bila dah bertukar status, maybe... hahaha.. dalam entri ni just nak share pasal make up !

Well ! Kalau tanya apa perasaan ? Syok tak jadi tunangan orang ? To me, honestly, sama ja.. hahaha.. perasaan tu sama, tapi keadaan sekeliling tu tak sama. Why did I said that ? Yelah ! Of cause, kena prepare untuk our big day pulak. So, banyak kerjaaaaa....

Cerita bersambung... benornye, dah lama MZ teringin Kak Alia main conteng-conteng muka MZ. Dah banyak kali benornye hajat tu tak kesampaian and alhamdulillah. Finally, sampai jugak hajat itu. Thank you Kak Alia sebab sudi conteng muka MZ serta menampilkan kejelitaan setiap wanita. Eceh !

Awal jugak book Kak Alia hari tu, sebab takut dia ada mission lain, and alhamdulillah. Dia perkenankan, walaupun ada some issue sikit hari tu, but, we did it.

Malam sebelum tu, Kak Alia ada tanya, MZ nak make up yang macam mana, MZ bantai jawab macam TA. Hahahaha.. Ko qhaseee ? Kite lawak je lah Kak Alia, kite nak yang simple je..

MZ sampai dalam pukul 8.10 pagi kat rumah Kak Alia, even majlis sebenar berlangsung lebih kurang jam 11. MZ decided nak make up awal sikit, sebab lepas ni nak kena pi amek cake lah pulak, bukan 1, tapi 2. Sebab Ibu and Abah too busy manage yang venue event, and Dikdik pulak lesen mati, terpaksalah MZ sendiri yang pi amek.

And, here's the look.. Ni before event and tak berpeluh sangat....


mua penang, make up cantik dan murah, review fenty beauty, make up tahan lama walaupun berpeluh, tips untuk mendapatkan make up cantik, honey venom, good products, make up macam tun aminah, make up tunang, make up sanding, make up dinner, make up nikah

mua penang, make up cantik dan murah, review fenty beauty, make up tahan lama walaupun berpeluh, tips untuk mendapatkan make up cantik, honey venom, good products, make up macam tun aminah, make up tunang, make up sanding, make up dinner, make up nikah


Ni selepas darah bertukar manis, dan berpeluh bagai sebab nervous dan sibuk kehulu kehilir tak tau nak buat apa masa orang tengah makan. Hua hua hua... Even berpeluh, make up still stay tau. Ai like ! By the way, hari tu MZ request untuk guna primer dari Fenty Beauty gittew.


mua penang, make up cantik dan murah, review fenty beauty, make up tahan lama walaupun berpeluh, tips untuk mendapatkan make up cantik, honey venom, good products, make up macam tun aminah, make up tunang, make up sanding, make up dinner, make up nikah

mua penang, make up cantik dan murah, review fenty beauty, make up tahan lama walaupun berpeluh, tips untuk mendapatkan make up cantik, honey venom, good products, make up macam tun aminah, make up tunang, make up sanding, make up dinner, make up nikah


Ni je sekeping gambar ngan Dikdik, tu pun Yang (sepupu belah Abah) yang tolong amekkan. Tak de dah.. T_T

Overall, memang MZ berpuas hati dengan hasil tangan Kak Alia.. so, hampa-hampa yang sekitar Penang ni, bolehlah roger Kak Alia untuk dia mencontengkan muka hampa.... Ni contact no dia, 013-3363775... Boleh jugak singgah blog, Vanilla Freak dengan IG Kak Alia untuk sesi cuci mata yang lain.

You Might Also Like

7 comments

  1. Wah tuan punya badan pon dah comey makeup mesti lg comey

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang "comey" dah.. tak tau bila nak tak "comey" tu.. adoiii

      Delete
  2. Tahniah MZ! Ok x primer Fenty tu. You look gorgeous btw! Semoga dipermudahkan urusan ke jinjang pelamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Kak Sal... Okey ! It suite me well.. sukalaaaa...

      In sha allah.. aaaminnnn

      Delete
  3. Tq zaf sbb sudi tadah muka kt i...
    Btw tahniah zaf n tq for this review

    ReplyDelete
    Replies
    1. My pleasure.. suka sangat aih tadah muka kat Kak Lia... i loikeee

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored