MOVIE REVIEW .:. FAST 8 THE FATE OF FURIOUS

1:19 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Kesinambungan sesi bayar hutang sebelum memulakan sesi yang baru...

Ini antara movie yang sentiasa MZ nantikan, ulanglah 10 kali pun, tetap tak jemu menonton. Dan dari movie inilah MZ mula kenal kereta cecantik vs kereta laju.. NOS bagai even kereta sendiri memang idaklah nak buat begitu kan, tapi still suka tengok kereta kalau ada benda alah ni semua. Lajuuu......

Sedar tak sedar, FF ni pun dah episod 8, walaupun hero asalnya dah kembali menemui Sang Pencipta, movie ini masih tetap diteruskan dan pada pandangan MZ, movie ini akan teruskan bersambung. Rugilah kan.. FF dan memang ada pengikutnya sendiri..

Walaupun Fast 8 ni dah sedikit tersasar daripada tapaknya, yet still an awesome movie to me.


Image result for fast 8
Credit to Google Image

Image result for fast 8Credit to Google Image

Image result for fast 8
                                                                                                                      Credit to Google Image



Jalan cerita bagi MZ tidaklah sekukuh seperti sebelum ni, kurang aksi jugak. Agak mencacatkan Fast 8 sebenarnya sebab "base" asal deme ialah perlumbaan jalanan.

Ending Fast 8 bukanlah seperti yang diharapkan. Boleh dikatakan producer mengambil jalan mudah untuk menyelesaikan movie Fast 8 ini dengan ending yang sebegitu. Kinda don't like the ending.

You Might Also Like

4 comments

  1. ending tak best memang boleh rosakkan cerita

    ReplyDelete
  2. adooiiii kurang gempak la mcm tu. nanti takut peminat setia dia lari pulak

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored