JJCM .:. TEMPAT MAKAN BEST VIVA LA PASTA, PENANG

10:10 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Dah lama rasanya tak buat entri pasal JJCM or tempat makan best kan. Tu lah ! Sapa suruh sendu kan. kan kan.... kali ni MZ nak menyeberangi lautan semata-mata untuk mengisi perut comel dengan breakfast style Omputih.. gittew ~

Sekali sekala tukar angin, apalah salahnya kan. Nak jugak merasa menu Omputih, asyik  menu Melayu, Mamak je kan. Dan disebabkan itu, kita ke oversea lah, baru sesuai dengan breakfast pada pagi itu.

Kali ni, MZ nak kongsikan lagi satu tempat yang menarik untuk hampa singgah dan isi perut comel hampa jugak. Kafe yang MZ maksudkan itu ialah, Viva La Pasta yang terletak di Jalan Rangoon. Untuk exact location, stay tune okey kesayangan.....
Nama pun breakfast kan, jadi mestilah diambil pada waktu pagi. Di Viva La Pasta, waktu untuk hampa bersarapan pagi bermula pada jam 7.30 pagi sehinggalah jam 11 pagi. 3 jam setengah, haaa.. sempatlah kalau hampa nak pi oversea macam MZ jugeksss...

Untuk breakfast di Viva La Pasta, terdapat 5 pilihan makanan yang setiap satu set tersebut didatangkan sekali dengan orange juice, milo atau pun susu segar. Pilihlah mengikut selera tekak hampa.. turut disediakan, tea atau pun kopi. Setiap satu set tersebut cuma berharga RM20 sahaja.

Berikut ialah menu yang dihidangkan untuk breakfast di Viva La Pasta...

tempat makan best di penang, port makan, port lepak, english breakfast, makan apa sedap di penang, jalan rangoon, hipster cafe, pasta cafe, makan sedap, makan murah, makan berbaloi, syurga makanan, makna murah, set jimat, set berbaloi, viva la pasta
 Set C

tempat makan best di penang, port makan, port lepak, english breakfast, makan apa sedap di penang, jalan rangoon, hipster cafe, pasta cafe, makan sedap, makan murah, makan berbaloi, syurga makanan, makna murah, set jimat, set berbaloi, viva la pasta
 Set D

tempat makan best di penang, port makan, port lepak, english breakfast, makan apa sedap di penang, jalan rangoon, hipster cafe, pasta cafe, makan sedap, makan murah, makan berbaloi, syurga makanan, makna murah, set jimat, set berbaloi, viva la pasta
 Set B

tempat makan best di penang, port makan, port lepak, english breakfast, makan apa sedap di penang, jalan rangoon, hipster cafe, pasta cafe, makan sedap, makan murah, makan berbaloi, syurga makanan, makna murah, set jimat, set berbaloi, viva la pasta
Set A

tempat makan best di penang, port makan, port lepak, english breakfast, makan apa sedap di penang, jalan rangoon, hipster cafe, pasta cafe, makan sedap, makan murah, makan berbaloi, syurga makanan, makna murah, set jimat, set berbaloi
Set E

tempat makan best di penang, port makan, port lepak, english breakfast, makan apa sedap di penang, jalan rangoon, hipster cafe, pasta cafe, makan sedap, makan murah, makan berbaloi, syurga makanan, makna murah, set jimat, set berbaloi

Jemput makan.....

tempat makan best di penang, port makan, port lepak, english breakfast, makan apa sedap di penang, jalan rangoon, hipster cafe, pasta cafe, makan sedap, makan murah, makan berbaloi, syurga makanan, makna murah, set jimat, set berbaloi


Dalam bebanyak menu yang dihidangkan, MZ paling suka brown sauce yang dihidangkan bersama grilled jumbo chicken sausages with mash potatoes iaitu Set E. Brown sauce tu memang sedap ngat ngat ngat.. MZ siap cicah untuk menu lain sekali.. Ahaks ! MZ memang recommend hampa untuk rasanya sendiri. Memang tak boleh move on dengan rasanya itu.

Selain brown sauce yang sedap ngat ngat ngat tu, hampa jugak kena rasa egg benedict, Set B. Walaupun MZ bukan penggemar telur yang cair ni, tapi egg benedict ni memang antara menu yang MZ suka di Viva La Pasta. Nak pulak ditaburkan dengan lada hitam, terangkat baq hang...

Tidak kurang jugak dengan Set D, healthy egg wrap. Menggunakan wholemeal wrap yang intinya terdiri daripada telur hancur, chicken ham dan cheese. Sungguh pun menggunakan wholemeal, tapi terasa pun yang ianya sejenis wholemeal. Mungkin sebab ianya di gril, mungkin jugak sebab intinya yang pelbagai yang menutup deria rasa untuk wholemeal itu. Ehh ! Apakah... tapi, memang sedaplah.. nampak simple, tapi cukup mengenyangkan dan berkhasiat.

Pendek kata, kesemua menu breakfast di Viva La Pasta ni memang sedap-sedap belaka. Kalau hampa singgah di Jalan Ranggon, jangan lupa singgah Viva La Pasta naaa... selain menu breakfast, Viva La Pasta turut menyediakan menu lunch dan dinner. MZ kongsikan lokasi untuk memudahkan pencarian hampa..

You Might Also Like

3 comments

  1. Sedap kan...akak pun suka gile😘😘😘

    ReplyDelete
  2. alahai semua set tu nampak sedap lah

    ReplyDelete
  3. salam singgah :))

    https://messarah.blogspot.my/2017/11/kenapa-personalized-gifts-lagi-best.html

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored