MOVIE REVIEW .:. GEOSTORM

12:12 PM

Assalamualaikum. Holla ~

*tepuk-tepuk bantal kat blog*

Movie ni dah dikeluarkan pada awal tahun 2017, so sebenarnya dah lama la MZ layan cerita ni. Sebenarnya, movie Geostorm ni bukanlah sejenis movie dalam plan MZ pun, kebetulan je ni pun sebab dah tadak cerita yang menarik pada waktu kejadian.

geostorm, movie 2017, english movie, english movie with subtitle, sinopsis movie, seronok tak, cerita baru 2017, cerita wayang

Beginilah sinopsis diaaa...

Filem itu menceritakan tentang nasib masa depan bahawa apabila perubahan iklim yang mengancam keselamatan Bumi, kerajaan di seluruh dunia bersatu dan mewujudkan rangkaian satelit. Tetapi perkara-perkara ini bertentangan dengan sifat alam supaya mereka boleh mempunyai akibat yang serius.

Banyak aksi, banyak jugak debaran yang berlaku sepanjang perjalanan cerita ini. Nervous weh tengok mampu tak derang menyelamatkan diri. Bayangkan bangunan punya tinggi tu tenggelam dek storm.

Tengok cerita macam ni dah nafas semput, kalau tengok cerita hantu boleh pulak tidur. Ehh !

Kalau nak suruh hampa tengok kat wayang, memang tadak dah la GEOSTORM ni. Hampa bolehlah p beli CD, tak pun beli ka Astro First (kalau hado).. kalau tadak jugak, pepandai hampalah. Tapi, MZ memang recommend hampa untuk tengok cerita ni. baru hampa sedaq dengan segala kemusnahan yang telah hampa lakukan sebelum ni.

You Might Also Like

3 comments

  1. Cerita ni memang dah lama keluar

    dan memang agak berat

    kecuali bagi yang minat sains fiksyen

    ReplyDelete
  2. Maznee kureng sikit nak layan cerita sains fiksyen ni

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored