ROAD TO HALAL PART 2 - ALHAMDULILLAH

11:37 AM

Assalamualaikum. Holla ~

*tenggelam timbul tenggelam timbul minah ni sorang kan*

Kot mana pun, meh la kita sambung entri ni.

Setelah kerapuhan yang dilalui sambil menyanyi lagu Meraung, MZ cuba untuk move on. Iyaaa... betul.. time tu lah lagu jiwang penuh dalam playlist. Nak pulak MZ gunakan khidmat YouTube, memang berangkai lah jawabnya. Tiap kali dengar, banjirrrrrrr... tak pernahnya tak banjir. MZ ni jenis kalau nangis lama sikit, mesti mata bengkak. Hadoiii ! Tak kisah dah time tu, cuma yang tau, banjir... terfikir balik apa yang MZ buat selama ni, kat mana salah MZ. Sadis !

Ke mana arah hendak ku tuju
Bila hatiku rindu padamu
Hendakku cari tapi tak guna
Kau bahagia dengan si dia

Okey ! Bait last sekali tu, tidaklah... lepas tu, lagu Can't Remember To Forget You... yang ini, memang banjir gilaaaa.... lagu breaking wall walaupun video dia tak boleh blah.. haaa.. gittew.. lagu sedih version omputih... 

I left a note on my bedpost
Said not to repeat yesterday's mistakes
What I tend to do when it comes to you
I see only the good, selective memory

Said not to repeat yesterday's mistakes, yeah ! MZ pernah cakap macam ni, tapi.. yelah.. kalau kau dah hit by a big rock, memang susahlah nak recover kan. 

Don't you ever say I just walked away
I will always want you
I can't live a lie, running for my life
I will always want you

Antara bait dalam lagu Wrecking Ball yang buat MZ banjir, and adalah lagi yang tengah hit time tu, semuanya buat MZ banjir. Mostly lagu omputih lah. And today, MZ dah tak ingat tajuknya. Hahahahaha.. Kata dah move on ! :p

Kiranya mostly free time atau study time MZ lagu-lagu camnilah yang temani hari MZ, tak pun surah-surah yang menenangkan jiwa. Yang bila MZ dengar, MZ rasa tenang sebab bila dengaq lagu rasa nak nanges sampai sesak nafas. Tapi, biasanya MZ memang akan duduk sensorang, port baik yang orang tak perasan sangat sebelum MZ buat drama air mata. Ahaks ! Sakitnya tuh disini....

MZ ada cuba untuk bukak hati untuk lepaskan semua and terima orang lain even waktu tu macam cepat sangat. To be honest, MZ tak pernah rasa frust macam tu sepanjang bercintan cintun. Mungkin sebab sebelum ni cinta monyet. Hahaha.. entahlah ~

Sadly, lagi MZ cuba untuk bukakkan hati tu, lagi rasa dia tertutup rapat, rasa macam kena gam. Setiap yang datang, semua nya ku pandang sepi. Dan disebabkan itu, MZ decided untuk biarkan hati MZ beku dan rehat sementara kalau itu yang terbaik. Goshhh !

Hehari yang mendatang memanglah sangat tidak menyenangkan. Bayangkan hehari nak jumpa si dia, tapi ianya tak seindah dulu. Kalau dulu, memang tercari-cari, kalau dulu, senyuman itu yang paling di tunggu, kalau dulu, wajah tu yang selalu bermain diingatan, tapi kini segalanya berubah. Wajah itu lah yang paling tak mau MZ jumpa, senyuman tu lah yang paling MZ tak mau tengok dan memori tu lah yang paling MZ tak mau bermain diingatan.

Tapi, apa yang kita nak, tak semestinya nya kita dapatkan ? Even tulah maksud bagi nama Zafirah, but yes.. sebagai seorang hamba yang hina, tak semua milik kita.. It's hard to fight with the feelings and more harder to fight with the reality.

Alhamdulillah.. mujur MZ tak tersungkur dengan duniawi yang indah tapi menyakitkan itu. Hahahaha.. Entri kali ni mostly about lagu. So, peeps.... kalau hampa putus cinta, carilah lagu-lagu yang 'menenangkan' jiwa hampa, nescahaya ayaq mata turun dengan laju. Biaqlah kat dia, dia nak turun. Once dah kering, no more ayaq mata. Betoiii.. Sampai satu tahap, MZ dah tadak ayaq mata, sedih tapi dah tadak ayaq mata, kering habis..

Dalam keterlekaan itu, carilah jugak surah yang menenangkan jiwa, yang tu lah peneman jiwa hampa. Tenang weh !  Ada banyak kat YouTube, hampa search ja surah yang menenangkan jiwa, tersusun untuk hampa.

Chill ! What comes around, goes around. Yup ! It will go away,  but time is the main thing. Take the time to cure your heart, no one can do it for you, except YOU, yourself.


cara untuk kurus, mengurangkan berat badan dengan cepat, heart broken, putus cinta, merawat hati yang duka, tips putus cinta, road to halal, there's always a rainbow behind dark storm, Allah sengaja temukan kit dengan orang yang salah, cara mendekatkan diri dengan Allah, cara mengatasi rasa frust bercinta, kalau dia bukan jodohku, pada usia berapa patutnya berkahwin, kenapa kita ditemukan dengan orang yang salah, cinta mati, cinta yang abadi,
Credit to Google Images

Stay tune untuk nexxt entry. XOXO

You Might Also Like

1 comments

  1. Meraung is my putus cinta song too. Haha. Been there dear. Kadang2 kalau layan mau berjurai air mata. Apa pun, syukur dah temui insan baru untuk bahagiakan awak. Semoga tak sedih lagi

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored