SHORT VACAY BMFA SEPTEMBER 2017

10:12 AM

Assalamualaikum. Holla ~

It's good to be here again. Haihh.. it's been quite long no update at all, I guess about two weeks ? Ahaaaa... so busy managing my stuff, and now released one, and left another one, and it's my wedding day.

Alhamdulillah.. it's been a week today, (once you read this, it's more than one week.. ahaks!) as a lucky wife to Mr. Mohd Hazwan.. later lah I share it okey...

Memandangkan sekarang musim cuti sekolah, MZ nak kongsilah sikit mini reunion Geng Mak Jemah BMFA. Walaupun tak cukup korum, walaupun masa yang singkat, walaupun memasing dah bawak extra handbag, but everything went well.  

Rindu ? Yes.. of cause.. rindu gilerrrrr dengan derang. Jatuh, bangun, duduk mostly dengan derang. Yelah ! Duduk nun di selatan, memang jaranglah nak balik utara kan, apa-apa suma merengek kat derang. Alhamdulillah.. selama dengan derang, tak pernah lagi lah time merengek tu dapat penampor.. kui kui kui


Master mind, Puan Nadiah.. dia memang selalulah lead kitorang. Tapi, yang lelain pun apa kurangnya, memasing ada duty memasing.

MZ naik bus dari Penang, pada Jumaat malam dan sampai TBS lebih kurang ja 2 pagi. Agak lewat benornya, sebab bus pun delay kan. Apalah nasib... lepas tu, tunggu Syela pulak, sempatlah tengok orang keliling masa menunggu tu. Nasib kat TBS tu masih ramai dengan manusia, idaklah takut sangat kan...

Kehadiran kami disambut oleh Ayie (husband nya Puan Nadiah).. so Ayielah yang menyempurnakan perjalanan pergi dan balik MZ dan Syela ke TBS pada hari Sabtu dan Ahad tersebut.

Gerak dari rumah Nad ke Port Dickson lebih kurang lepas zohor. Rombongan Puan Nad turut disertai oleh Nik dan Aniq, Muni dan Zahra beserta MZ dan Syela oh lala...  tidak dilupakan !! Insyirah, si kecil bersuara husky.

Port pertama bila sampai Port Dickson ialah laksa berhadapan dengan Politeknik Port Dickson. Rasa laksa dia, agak kureng berbanding dengan suatu ketika dulu. Maybe hari tersebut, tukang masak dia demam, so laksa agak kureng, siapa tau kan. So, uolls kalau ke Port Dickson (baca jugak sebagai PD) singgahlah pekena laksa berhadapan dengan Politeknik PD tu. Selain laksa, ada juga makanan lain seperti bihun sup, mee kari, pisang goreng dan etc.


red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status

red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status


Perut kenyang, suka hati, moh la kita check in di Glory Beach Resort yang terletak bersebelahan dengan Lexis PD. Memang penuh parkir pada hari kejadian, ramai jugak yang menginap di Glory Beach Resort tu, mananya tidak, berhadapan dengan laut, dekat sangat... mau nya tak ramai...

By the way, watermark still watermark lama sebab MZ dah edit gambar ni dah agak lama, cumanya baru sekarang tergerak hati nak up kan cerita ni. Kalau nak tunggu MZ edit balik gambar-gambar ni semua, tak tahu kurun ke brapa pulak lah entri ni baru nak up kan. Ahaks !


red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view

red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view
View sunset dari bilik ktorang

Jadi, apa ja aktiviti ktorang malam tu ? Kui kui kui... dah tentulah membina kalori sambil exercise mulut. Hahahaha.. biasalah, geng mak jemah semuanya.. banyaklah ceritanya.. heee

By the way, red velvet cake ni ditaja oleh Puan Nadiah, begitu jugak dengan baby hokaido yang sedap gilos tu. Orang sekitar Bangi, Shah Alam, nak order, bolehlah cari Puan Nadiah ye. Jenguk-jenguklah IG dia untuk hasil kerja dia yang lain, di @nadiahbontak


red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view

red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view


Ni rupa asal red velvet cake tu, hasil deco Puan Muni. Ahaks ! Yang kat atas tu sebab dia seronok main drift bersama, itu pasal lahhh !!!


red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view


Sembang, makan, sembang, makan sampai lah tidur.. dinner malam tu memang dah masak sesiap dari rumah, adalah part memasing untuk bawak apa. Cuma nasi je, masak kat sana, beras telah disewakan oleh Izan... hikss ! Maseh Izan...

Morning breakfast pun dah siap prepare dari rumah. Antaranya sup ayam dan garlic bread beserta hidangan semalam membawak kepada pagi itu. Kemudian, aktiviti exercise lagi, makan dan sembang, Nad pulak bawak anak tercinta berkuak riang di kolam renang kat bawah.

Lebih kurang jam 12 tengah hari, kami check out dan terus ke dataran bawah ni, apo ko namonyo.. den lupooo... cadangnya Syela nak beli souvenir, tapi pusing punya pusing, tak de pulak yang berkenan di hati. Tapi, rasa dataran ni macam tak best sangat macam dulu dah. Hurmh...


red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view

red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view

red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view

red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view

red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view


Dah puas wefie, kami gerak baliklah memandangkan esoknya masih bertugas. Memandangkan Faezah ada hal yang tidak dapat dielakkan, makanya Faezah dan Dian tiada didalam gambar. T_T

Lepas selesai semua, Nad dan Ayie hantarlah balik Syela dan MZ ke TBS. Syahdu pulak rasanya time ni, si kecik insyirah tak nak berpisah pulak dah dengan MZ. Sadis ! Meraung dia dalam TBS tu, mesti sebab aunty MZ comel sangat kan. Ahaks !


red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view
Dua dara bertukar jelita. Ehh ! Dua dara bakal menamatkan zaman bujang bersama..


red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view

red velvet cake, homemade cake, nilai, bangi, seremban, shah alam, ake sedap dan murah, short vacay, port dickson, negeri sembilan, pantai PD, laksa PD, politeknik PD, kenangan di PD, apa yang menarik di PD, grand lexis, glory beach resort, percutian bajet, cuti-cuti malaysia, anak dara, tips sebelum bertukar status, sunset view


End of our short vacay, tak tau bila lagi dapat bercuti macam ni. Nanti, memasing dah bertambah geng ahli sunah wal jamah.. dan yang paling awal, si Faezah tu haaa.. semoga kenangan mak jemah BMFA terabadi kat sini. Esok-esok kalau cucu cicit ktorang nampak entri ni, ni lah memori nenek korang zaman memuda dulu...

Ya Allah ! Panjangkan lah jodoh kami semua, permudahkanlah urusan kami semua, berkatilah persahabatan kami semua... Aaaminnnn..... Good bye PD. Good bye short vacay. Good bye zaman bujang..... <3

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored