RICHEESE BISVIT SELIMUT

11:08 AM

Assalamualaikum. Holla 

Cerita bersambung.. siapa dah baca entri sebelum ni pasal Richoco ? Kalau belum, rajin-rajinlah menjengah entri tersebut kat SINI.

Seperti yang diura-urakan, MZ nak kongsikan pulak pasal Richeese. Hoyeah ! Namanya dah memainkan perasan peranan, Richeese dah tentulah flavor cheese kan, dan Richoco dah tentulah flavor chocolate. Pasal Richoco MZ dah review, so kat sini MZ tak mo cerita dah naa.. letih tauu cerita bebanyak kali.. T_T

Kat mana MZ beli, berapa harga pun dah dinyatakan dalam entri sebelum ni. Aipp ! Tak mo memalas, jadilah rakyat Malaysia yang rajin membaca.. Ewah !!

Kuning acapkali dikaitkan dengan cheese, so itu biasaaa... dari packaging dia terasa melonjak-lonjak anak tekak MZ untuk mencubanya.... aum ! Adakah keterujaan MZ berbaloi...?? Scroll lah bawahhhh...


richoco, richeese, kedai rm2, eco shop, lokasi kedai rm2, barang murah, biskut nabati, biskut gery, all about cheese, all about chocolate, review biskut selimut, selimut tetangga, farid kamil, cerita viral

richoco, richeese, kedai rm2, eco shop, lokasi kedai rm2, barang murah, biskut nabati, biskut gery, all about cheese, all about chocolate, review biskut selimut, selimut tetangga, farid kamil, cerita viral


Studio MZ sudah tentunya dekat ofis. Sebelum ngap, snap lah seketoi dua kan. Buat habuan entri dekat rumah ku syurgaku ni blog ni. Kalau dalam entri yang lepas, MZ ada cerita pasal biskut marie, tapi yang cheese ni biskut marie nya tidak kelihatan. Ke MZ yang tak nampak ? Hurmh...


richoco, richeese, kedai rm2, eco shop, lokasi kedai rm2, barang murah, biskut nabati, biskut gery, all about cheese, all about chocolate, review biskut selimut, selimut tetangga, farid kamil, cerita viral
Nak tunjuk Richcheese bukan inai.. :p


Cheese memang penuh diserata-rata. Dah macam lagu Kedah dah.. kui kui kui... so far, bagi MZ cheese ni jarang tak sedap. Sepertinya diriku, macam Selimut cheese ni kan, rasanya seolah-olah bikust Nabati cheese atau pun boleh dikatakan jugak seolah-olah biskut Gery cheese.

Hampa boleh bayangkan kan cemana rasanya cheese untuk biskut Nabati serta biksut Gery. Begitulah jugak rasanya dengan Selimut cheese ni. 

By the way, MZ ada timbulkan kemusykilan jugakkan dalam entri lepas.. kemusykilannya berbunyi begini... serasa MZ, Richeese ni adalah pengeluar yang sama untuk biskut Nabati dan biskut Gery.. kenapa MZ asyik dok ulang pasal  biskut Nabati dan biskut Gery ni ja ? Sebabnya, pada pandangan MZ, pihak Richeese tidak mengeluarkan produk lamanya setelah produk baru diperkenalkan. Pening ?

Macam ni.. at first, MZ kenal biskut NABATI.. bila dah sedap dengan NABATI, biskut tersebut diberhentikan pengeluarannya dan kemudian digantikan dengan biskut GERY. Bila MZ dah mula selesa dengan GERY, ianya pulak diberhentikan pengeluarannya dan SELIMUT diperkenalkan. Nampak tak permainannya ? Ke MZ salah.. ke cemana ?

Banyak nau pikiornye ye dak.. hahahaha.. makan sudahlah kan... heee....

By the way, Selimut cheese memang sedap, uolls wajib try.....

Till then. See ya 

You Might Also Like

9 comments

  1. Hahaha.. memang tunggu entry ini.. Yeah!! nanti i try.. tq zafirah..

    ReplyDelete
  2. sedapnya tengok. terliur dah ni T___T

    ReplyDelete
  3. Ntah.. Susah payah je memikir. Makan je, janji sedap.. mwahahhahaa! Ehhh haritu baru first time makan biskut Gery, sedapnya ya ampunnnnn.....

    ReplyDelete
  4. Banyak biskut import dari indonesia kan sekarang ni. sebelum ni biskut lain

    ReplyDelete
  5. ftin suka cheese. kena try laaa cemni!

    ReplyDelete
  6. Ada pula biskut selimut kan. Wah wah wah

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored