RICHOCO BISVIT SELIMUT

10:30 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Lama benor rasanya MZ dah tak review, baik dari segi product mahupun makanan kan. Adeideidei.. tak mo dah memalas tu, tahun baru azam menggunung. Tepuk-tepuk bahu sendiri. Bukan apa, kadang mata ni tak menahan sangat dah, kerja nak tutup ja. MZ pulak sejenis malas nak 'melawan' maka, padamlah iaaa... terkubur hasrat dan harapan... kui kui kui

Jangan risau, MZ ada beberapa entri untuk review beberapa product plus nak habiskan cerita Singapore. Stay tune okey kesayangan.

Kali ni, macam biasa, product yang MZ jumpa di kedai RM2. Hajat hati nak cari biskut Gery, tapi apakan nasib, biskut Gery tidak ditemui, mungkin habis, mungkin tiada stok dan mungkin tak mungkin. Apa yang MZ perasan... ehh ! yang itu, nantilah MZ ceritakan...


Berbalik kepada cerita asal, memandangkan biskut Gery tidak ditemui, makanya alternatif lain yang MZ temui ialah, Bisvit Selimut yang dikilangkan oleh Richoco. Sebenarnya, Bisvit ni aGErda dua jenis flavor, dan satu lagi tu flavor cheese, yang itu dalam entri yang lain.

Biasanya, MZ memang akan ambil flavor yang berlainan, kata nak review kan. Yang mana kena kat tekak dan perut comel, memang MZ akan ulang membeli, yang mana so-so je, sekali tu je lah.. ye kan...

Beginilah rupanya packaging Bisvit Selimut tu.. kalau biskut Gery, singkatannya Gery, biskut Selimut ni, kalau singkatannya pastilah Selimut kan. Tapi, sahih orang akan confuse, what de heck selimut coklat or selimut cheese. Hahahaha... You got what I mean ? 


richoco, richeese, kedai rm2, eco shop, lokasi kedai rm2, barang murah, biskut nabati, biskut gery, all about cheese, all about chocolate, review biskut selimut, selimut tetangga, farid kamil, cerita viral

richoco, richeese, kedai rm2, eco shop, lokasi kedai rm2, barang murah, biskut nabati, biskut gery, all about cheese, all about chocolate, review biskut selimut, selimut tetangga, farid kamil, cerita viral


At first, dah tentunya MZ akan memilih flavor cheese dulu untuk dijadikan bahan kumbahan, then barulah flavor coklat kan. Tapi, MZ nak review coklat dulu instead of reviewing cheese. So, kalau nak tau apa rasanya Selimut cheese, stay tuneeee.....

Masa memula bukak packaging Selimut cheese, MZ tak dalah dapat suprise apa-apa, tapi masa bukak packaging Selimut cheese, terus rasa macam.. ehh ! Ko da kantoiii...

Kenapa MZ cakap macam tu ? You see and let me know if you're thinking the same...


richoco, richeese, kedai rm2, eco shop, lokasi kedai rm2, barang murah, biskut nabati, biskut gery, all about cheese, all about chocolate, review biskut selimut, selimut tetangga, farid kamil, cerita viral


Dapat tak dapat ? Okey.... try lagi.. MZ bagi chance untuk korang menelaah lagi gambar tu... siapa yang dah dapat, senyum-senyum angkat kening sikit... Hahahaha..
.
.
.
.
.
.
Okey lah. maybe ada yang dapat, maybe ada yang tidak.. apa yang MZ cuba sampaikan yelah.. hampa perasan dak sebenaqnya Bisvit Selimut coklat ni menggunakan biskut marie.. MZ rasa MZ tak perasan akan hal ini pada Selimut cheese. Tunggu next review hokey kita tengok penampakkannya. Tapi, tu lah.. pecahlah rahsianya dah.. Richoco menggunakan biskut marie yang kemudiannya dicelupkan kedalam coklat.

In term of chocolate dia, bagi MZ, nay.. chocolate dia rasa macam coklat murah, yang maybe ditambah gula untuk menambahkan kemanisannya. Yang bila MZ makan, theres nothinh to be remember. Biasa sajaaa... bolehlah nak makan, tapi nak kata sedap tu, tidaklah bagi tekak MZ ye....

Yet, biskut marie ittew still crunchy even dah direndam dalam coklat yang tak berapa nak mewah itu. Kalau hampa, nak try, as your wish.. sebab sudah tentu, tekak kit berbeza... I don't know yours because I'm talking about myself. So... you decide yourself.. hokey na baaaa.....

Tapi, nak demand sangat pun tak boleh jugak, dengan RM2, nak dapat coklat mewah yang jenis macam mana kan. Apalah si Zafirah ni kan.. aduiduidui... anyway.... lain padang, lain belalang, lain tekak, lain rasa... ehhh ! lain je bunyikkkkkk.... lantakkkkkkkkk !


You Might Also Like

4 comments

  1. Selalu nampak tapi belum tergerak nak cuba.. Hehehe..

    ReplyDelete
  2. Ingat ada nama selimut tu citer sebab cuaca sejuk sekarang ni. Biskut rupanyaa. Hahaaa

    ReplyDelete
  3. Macam biskut marie yang celup coklat je

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored