FI HIFZILLAH, SOMETHING YOU SHOULD KNOW

9:41 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Diam lagi, ke laut lagi azam baru. Haihh.. *tepuk-tepuk bahu sendiri untuk menambahkan motivasi diri*

Saja lah nak tanya, berapa ramai yang sering mengucapkan perkataan "take care" kepada orang yang hampa sayang ? Tengah angguk-angguk lettew kan... dedulu MZ pun cakap benda yang sama, sampai satu hari ni MZ dengar suatu ceramah mengenainya. Since that day, MZ tukar perkataan "take care" kepada "fi hifzillah".

Apa bezanya perkataan "take care" dan "fi hizillah" ni... "take care" kita meminta orang yang kita sayang tu untuk menjaga dirinya sendiri, tetapi "fi hifzillah" pulak kita meminta untuk Allah menjaganya.

Jadi.... hampa nak "take care" ka "fi hifzillah" ? Hampa nak kesayangan hampa jaga diri sendiri atau nak Allah jagakan derang untuk hampa ?


Image result for islamic wisdom quotes about life
Credit to Google Image


Sebab Islam itu indah, cuma kita yang tak tahu. So, from now on, tune your tongue... okey na baaa...
Fi hizillah semua... see you later... 

You Might Also Like

7 comments

  1. yeah pasni kne betulkan asyik sebut take care je..thanks for info

    ReplyDelete
  2. Bila kita jaga Allah, Allah akan jaga kita

    ReplyDelete
  3. pasni nak cakap Fi Hifzillah lah kat blog. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey ! satgi nak tengok ada ke tak dak.. heee

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored