REVIEW CALPIS FIBRE, LESS SUGAR

12:55 PM

Assalamualaikum. Holla ~

How are you today ? Selamat berhujung minggu.. apa plan hari ni ? walau macam mana pun hari hampa hari ni, enjoy your day and take good care of yourself as well as your loved one. 

Normally hujung minggu mesti akan keluar beriadah bersama keluarga kan. Main bowling lah, tengok wayang lah, window shopping lah, atau pun santai-santai kat memana... memacam lah lagi aktiviti kan mengikut kesesuaian family memasing.

Kalau dah keluar tu, mestilah ada makan-makan, minum-minum. yelah ! Penat melakukan aktiviti tersebut, palig tidak penat bersembang. Kan kan kan... Heeee... Selalu kalau kat luar, apa favorite drinks hampa ? Calpis ada dalam senarai dak ????

Haaa.. kalau ada, mesti hampa dah pernah try Calpis baru ni kan yang terdiri daripada 2 flavor.
Calpis baru yang kini mempunyai fiber terdiri daripada 2 flavor yakni Original dan Mango (baca jugak sebagai mangga). So, hampa pernah try flavor yang mana ?

To be honest, setelah sekian lama Calpis mengeluarkan siri fiber ni, MZ baru first time merasainya... hahaha.. lambat no MZ ni kan... adeh !

Beginilah rupanya Calpis Originl Fiber ittew.....

calpis fibre, kebaikkan fibre dalam makanan, minuman, minuman kultur, manggo, review calpis, sedap tak calpis baru, harga calpis baru, serat tinggi, sugar free, less sugar, fat free

calpis fibre, kebaikkan fibre dalam makanan, minuman, minuman kultur, manggo, review calpis, sedap tak calpis baru, harga calpis baru, serat tinggi, sugar free, less sugar, fat free

MZ ingat-ingat lupa.. ehh ! salah... lupa-lupa ingat... hahaha.. baru betul.... dari segi packaging nya, tak banyak beza.. kalau tak silap MZ laaa... lupa.. dah lama kan.. T_T

Bila tengok FIBER, MZ bayangkan, time minum Calpis ni ada serat-serat didalamnya. Biasalah, tipikal.. kalau fiber ja, mesti ada serat-seratnya.. Tapi.... bila minum Calpis fiber ni, tak dak pula rasa serat seperti yang MZ imagine kan tu..,,high expectation betoilah seorang Zafirah ni kan...

Dari segi rasa, MZ rasa lebih kurang sama ja dengan Calpis biasa tu. Ke MZ dah lupa macam mana rasanya Calpis yang lama tu. Ehh ! Tapi.. yelahhh. MZ tak rasa perbezaan dari segi rasanya... Masih mengekalkan rasa yang sama...

Overall, Calpis Original dengan Fiber ni sedap plus less sugar which is good. Yang itu, MZ dapat rasakan.. memang kurang manis compare dengan yang dulu.. I loike !

So, hampa cemana...? Tak teringin ka nak merasai Calpis fiber ni... kalau tak suka yang Original, bolehlah mencuba Calpis Manggo. Yang itu, MZ tak pernah lah rasa lagi.... maybe next entry pasal Calpis Manggo with fibre... who knows... kikikiki....

See yaaaa ~~~

You Might Also Like

15 comments

  1. calpis mango sedappp, tapi xpernah pulak rasa yang fibre ni..

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lagi minum calpis. Boleh cuba nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try it on.. sedap jugak.. manggo pun sodap

      Delete
  3. Bolehlah cuba kalau kurang manis.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katanya kurang manis, tapi level kurang manis pada tekak setiap indivisu berlainan tau.. :p

      Delete
  4. suka yang mangga tu tp minum campur air sejuk sebab manis sangat...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee... betul tu... yang mangga tu terasalah jugak manisnya

      Delete
  5. Setakat ini akak pernah rasa yg ori je :)

    ReplyDelete
  6. Lebih healthy sebab less sugar

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored