REVIEW CP BIHUN GORENG - 7ELEVEN

10:10 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Entri bersambung dari entri sebelum. Kalau nak baca entri sebelum, singgah SINI.

Entri ini MZ nak review kan pasal CP bihun goreng dulu naaa... bihun ni MZ buat sebagai breakfast. MZ masukkan ke dalam ketuhar mikro dalam 2 minit. Tapi..... bila MZ bukakkan packaging dia, tengok-tengok bihun still in frozen mode. T_T

Dan disebabkan itu, MZ masukkan kembali kedalam ketuhar mikro selama lebih kurang 10 minit. Total lebih kurang 12 minit laa.. Dan selepsa itu, barulah bihun itu kelihatan 'segar seolah-olah baru lepas digoreng. Hoyeahhh !


muffin supreme, chocolate & walnut, bihun goreng segera, gardenia muffin chocolate, stok kudapan, cereal nestum, calpis fiber, cp nasi goreng kampung, 7eleven malaysia, kedai serbaneka, brekafast segera, resepi bihun goreng, bihun goreng ringkas dan mudah, bihun goreng sedap, resepi bihun goreng sedap

Disebabkan keterujaan yang melampau, MZ terlupa nak snap gambar sebelum, hanya yang tinggal gambar selepas sahaja..

muffin supreme, chocolate & walnut, bihun goreng segera, gardenia muffin chocolate, stok kudapan, cereal nestum, calpis fiber, cp nasi goreng kampung, 7eleven malaysia, kedai serbaneka, brekafast segera, resepi bihun goreng, bihun goreng ringkas dan mudah, bihun goreng sedap, resepi bihun goreng sedap


Nampak tak yang kuning-kuning tu. Yaaa ! Yang itu, telur hancur tau.. tapi, bukan MZ yang goreng, telur itu memang sudah berada didalam packaging bihun goreng CP tersebut. Baunyaaaa... Ya Allah ! Wangi yakmattt !

Mana tahan dengan bau yang wangi yakmattt tu. Tu yang terus masuk mulut tu. Sambil masuk mulut, sambil buat kerja, tu yang lagi leka tu... hahaha.. in the end, tinggallah banyak ni untuk dijadikan tatapan disini...

Yang pasti CP bihun goreng ni memang sedap, ada telur hancur, carrot dan sayur apa ntah yang hijau tu. Kira lengkap lah... rasanya pun sedap, rasa macam air tangan sendiri yang buat. Memang hampa kena try kalau hampa in hurry. This is a good menu for you.

Tepuk dada, tanyalah hati.. kalau bukan selera, geleng-geleng je lah kepala, sit back and relax.. ahaks !

You Might Also Like

23 comments

  1. Tak pernah cuba lagi yang frozen-frozen camnie.. Dekat 99speedmart ada nampak.. Kalau dah lapar suruh diorang panaskan je lepas tu ngap.. memnag puas lah kan kalu cukup dengan sayur bagai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sini 99 speedmat kureng, 7E je banyak... tapi, tu lah.. kalau terdesak, memang bolehlah nak makan produck dari CP ni... sedap2

      Delete
  2. Akak ada jumpa gak,..tapi belum datang seru nak beli hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee... time terdesak bolehlah nak try kak.. if not, masak sendiri lagi best kan.. :)

      Delete
  3. Selalu pegi 7e pepagi, memang nampak ada yang makan bihun goreng 7e ni. Kebanyakkan yang beli student .. mudah untuk derang.

    ReplyDelete
  4. Selalu tengok, nak beli takut tak sedap. Ni review macam best laa pulak. Nyumnyumm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeee ! Brand CP ni sedap... bolehlah try bebila nanti

      Delete
  5. Salam sis zafirah, salam selasa lama ibu tak blog walking. Demam seminggu. haha

    Tak pernah makan lagi brand cp ni

    Tapi kalau boleh memang ibu masak sendiri di rumah, lagi sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... lamanya demam.. sekarang dah sihat ke ni ?? jagalah kesihatan, ramai yang setia disisi ibu.. heee...

      betul tu kan.. kalau masak sendiri, lagi banyak lauknya, lagi banyak boleh tambah... ehh ! :p

      Delete
  6. hehehe
    saya pun pernah beli dkt 7E tapi nasi lah
    rasa not bad
    sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. as for now, product CP yang pernah try, semuanya tidak mengecewakan

      Delete
  7. Wah! Review dia,buat orang taksabar nak cari mihun CP ni. 😉

    ReplyDelete
  8. Selalu nampak di 7 e tapi tak pernah teringin nak cuba lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahh.. dulu pun tak teringin rasa nak mencuba.. tapi dah terdesak macam tu, grab jugak

      Delete
  9. da banyak da mkanan frozen cmni..
    senang klau kite tgh rushing nak makan bnd berat
    xde la cr roti sj kan.. tp ayu pn blm try mkn lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Ayu.. kira nya maca on the go punya makanan lah kan.. kalau masa makan tak menentu, boleh lah buat ni sebagai alternatif lain

      Delete
  10. Tak kedekut bahan.. bolehlah Cuba nanti

    ReplyDelete
  11. Selama pgi sabtu sis zafirah. Mama selalu nampak, di 99 pun ada. Tapi belum teringin nak cuba

    ReplyDelete
  12. ihiks, belum pernah try pun frozen food kat 7e..

    ReplyDelete
  13. Salam hujung minggu mimi, kalau nak rehat masak sarapan boleh cuba makan

    ReplyDelete
  14. ingat kan klo kat 7e tu tak berapa nk sedap sgt. tak sangka die siap letak telor hancur semua..hehee

    ReplyDelete
  15. Selalu singgah 7 e tapi tak pernah cuba

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored