REVIEW CP NASI GORENG KAMPUNG - 7ELEVEN

12:12 PM

*cerita bersambung*

Assalamualaikum. Holla ~

Meh sambung entri dalam draft. Ni antara hasil borongan kat 7E hari tu. Kali ni nak review pasal nasi goreng kampung dari CP pulak. Ramai dok tanya sedap ka dak nasi gorena kampung ni. Jom baca sampai habis kalau nak tau sedap ka tak sedap nasi goreng kampung CP ni.

Nasi goreng kampung ni, MZ buat lunch. Breakfast kan MZ makan bihun goreng CP. Harga dia MZ tak berapa sure, maybe around RM4.++ or RM5.++. Gittew lah. Untuk produk CP memang ada range harga dia, tapi MZ tak ingatlah harga dia. Sorry naaa...

Meh sambung baca...

Packagin yang kecil jangan disangka tidak mengenyangkan. Kecil-kecil cili api tau... memang kenyanglah makan nasi goreng kampung CP ni....

Macam biasa, MZ masukkan kedalam ketuhar mikro untuk memanaskannya, lebih kurang  3~ 5 minit. Usai saja keluar dari ketuhar mikro, MZ biarkan ianya sejuk seketika.. Panas dit-dit weh ! Padahal dalam hati teruja yakmat nak try nasi goreng CP ni.


nasi goreng kampung sedap, panaskan ketuhar mikro, cara menggunakan ketuhar mikro, 7Eleven menggila, 7Eleven buat hal lagi, shopping di 7Eleven, 7Eleven terdekat, review nasi goreng CP, sedap tak nasi goreng segera, nasi goreng ringkas dan mudah, resepi nasi goreng sedap, resepi nasi goreng kampung sedap,


Perasan tak ada torehan-torehan tajam yang padu diatas packaging nasi goreng CP tu. Tu rahsianya supaya haba dipukul diserakkan secara rata. Jangan lupa ye untuk membuat torehan tajam padu tersebut kalau nak nasi goreng CP dipanaskan sekata.


nasi goreng kampung sedap, panaskan ketuhar mikro, cara menggunakan ketuhar mikro, 7Eleven menggila, 7Eleven buat hal lagi, shopping di 7Eleven, 7Eleven terdekat, review nasi goreng CP, sedap tak nasi goreng segera, nasi goreng ringkas dan mudah, resepi nasi goreng sedap, resepi nasi goreng kampung sedap,

nasi goreng kampung sedap, panaskan ketuhar mikro, cara menggunakan ketuhar mikro, 7Eleven menggila, 7Eleven buat hal lagi, shopping di 7Eleven, 7Eleven terdekat, review nasi goreng CP, sedap tak nasi goreng segera, nasi goreng ringkas dan mudah, resepi nasi goreng sedap, resepi nasi goreng kampung sedap,

nasi goreng kampung sedap, panaskan ketuhar mikro, cara menggunakan ketuhar mikro, 7Eleven menggila, 7Eleven buat hal lagi, shopping di 7Eleven, 7Eleven terdekat, review nasi goreng CP, sedap tak nasi goreng segera, nasi goreng ringkas dan mudah, resepi nasi goreng sedap, resepi nasi goreng kampung sedap,


Ni lah rupanya isi nasi goreng kampung CP. Nasi goreng kampung, memang tak sahlah kalau tiada ikan bilis. Ikan bilis tu sejenis ikan bilis yang garing, makanya habislah MZ sental. MZ sejenis yang alah pada ikan bilis yang liat, kalau terpepak je ikan bilis liat, makanya tamatlah riwayat ikan bilis tersebut di bucu pinggan atau di bucu bungkusan makanan. I cannot go... ntah ! maybe sebab tak biasa...

Ada jugak telur hancur.. nama pun nasi goreng kan.. nasi goreng, kalau tak dak telur hancur, tak best lah ! Dan ada jugak sayur campur tu which is tak kena bagi MZ. Selalu nasi goreng kampung, ada sayur kangkung, tapi nasi goreng kampung CP, ada sayur campur. Tapi, bukanlah bermaksud MZ tak pernah jumpa nasi goreng kampung yang menggunakan sayur campur sebagai ganti sayur kangkung... ada jaa.. cuma, ja..ranggg..ja...ranggg... bak kata P.Ramlee kan...

Nasi dia pulak, lembut dan tidak keras. Dari segi rasa, MZ rasa nasi goreng kampung CP ni agak berlainan dengan nasi goreng kampung biasa, yang selalu MZ makan dikedai-kedai. Lain padang, lain belalang. Begitulah jugak dengan nasi goreng kampung ni. Adalah cara memasing untuk menyediakan hidangan.

Bukanlah MZ nak kata tak sedap, tak ea ! Sedap ja, tapi bukan as per my expectation. My expectation is cliche punya rasa nasi goreng kampung. Overall, still sedap dan berpuas hati dengan nasi goreng kampung CP ni. Recommended dak ? Opkos....... so, kalau terasa nak membeli nasi goreng CP ni, cary on. Boleh dijadikan alas perut supaya tiada konsert rock berlaku......

Till then. See yaa ~

You Might Also Like

6 comments

  1. nampak sedap je ni, nak kena cuba jugaklah

    ReplyDelete
  2. walaupun frozen, namapk macam goreng dekat kedai makan pulakk.

    ReplyDelete
  3. sedap tapi tak rasa macam nasi goreng kg kan??

    ReplyDelete
  4. Akak pernah mkn...xrsa mcm nsi goreng kmpung biasa tu..tpi rsa dia ok ja kan

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored