PENUTUPAN JAMBATAN PULAU PINANG

8:30 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Sebagai rakyat Penang yang berkaliber, hari ni MZ nak share info yang sangat berguna untuk rakyat Penang dan sekitarnya. Jambatan Pulau Pinang telah ditutup.. upss... bukan totally tutup ye.. partially je..

Ini adalah fasa kedua selepas fasa pertama tidak lama dahulu. Hal ini adalah untuk kerja-kerja pemeriksaan dan penyelenggaran secara berjadual.

Bagi rakyat Penang dan sekitarnya, hampa mesti sedia maklumkan.. kalau lorong Jambatan Pulau Pinang ditutup, makanya jam yakmat lah kan....


kenapa jambatan pulau pinang jam, sesak, kerja penyelenggaran sampai bila, cara nak ke penang, alernatif nak ke penang, georgetown, cuti-cuti penang, lagu rakyat, boria, yang menarik di penang, aktiviti best cuti sekolah

Kerja-kerja pemeriksaan dan penyelenggaraan ni telah berlaku dari 25 Feb 18 sehinggalah 21 Ogos 18 nanti. Wow ! Bertabahlah hadapa jam yakmat tu selama 6 bulan ye.

Bagi pelancong pulak, rancanglah perjalanan hampa. Hampa masih mempunyai alternati lain yakni Jamabtan Sultan Abdul Halim mahupun feri. Tak best lah dah mai Penang, tak naik feri kan. Sambil naik feri tu, bolehlah nyanyi lagu rakyat... pakat mai sini.... Pulau Pinang satu destinasi..... haaaaa.. yang lelain tu hampa soh la geng boria tu nyanyikan....

Tu je laah perkongsian MZ hari ni... Till then ! See ya.....

You Might Also Like

10 comments

  1. perghhh
    tak tutup pun jammed
    apatah lagi kalau tutup
    heehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa.. itulah pasal.. bertabahlah kan.. adoiiii

      Delete
  2. Bertambah jam laaa lepasnii. Tambah tambah time balik kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. time peak, memang hazab sangat

      Delete
  3. Elok di periksa supaya keadaan sentiasa tip top

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah.. main guna je kan, nanti dah jadi apa-apa, bising pulak

      Delete
  4. Jadi ke rancangan untuk bina jambatan kedua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jambatan kedua memang sudah ada beberapa tahun lepas...

      Delete
  5. bak kata oghang penang..tu dia bak hang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. pandai dah ni.. bila nak maiii.. :)

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored