RAMADAN BUFFET DINNER .:. SAJIAN LAUT, SELERA KAMPUNG NELAYAN

10:28 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Diam tak diam, dekat 2 minggu jugak MZ menghilang. MZ ingatkan MZ dah draft entri untuk auto publish, hari ni baru sedar yang last entri adalah pada 6 April 2018. Penyakit sangat hang ni Zafirah oiii !

Setelah sekian lama menyepi, hari ni MZ nak sajikan hampa dengan Ramadan Buffet Dinner, Sajian Laut, Selera Kampung Nelayan yang dibawa khas dari Lexis Suites Penang. Yelah ! Ramadan bakal menjelang, mestilah entri ramadan buffet review menjelma. Ye dak !

Tahun ni, untuk permulaan, Lexis Suites Penang telah berbesar hati menjemput MZ untuk merasai nikmatnya juadah berbuka puasa yang bakal berlangsung dari 17 May ~ 14 Jun 2018 ini. Tak lama dah tu kan...

Apa yang menarik ?

Di Lexis Suites Hotel, pelbagai menu yang bakal menarik mata, tekak dan perut pengunjung. Terdapat lebih 100 pilihan hidangan yang bakal berubah mengikut minggu. Ada antaranya akan dipersembahkan kepada pengunjung secara LIVE gittew.

Antara signature main dish di Lexis Suites Penang adalah, gulai udang galah, ayam percik, siput sedut, masak lemak cili padi, daging kuzi daun pudina, ikan tenggiri gulai kampung, paru masak berlada dan beberapa menu lain seperti laksa, koay teow goreng dan mee ketam.


ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Aneka pencuci mulut

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Aneka jeruk

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Aneka buah-buahan yang doleh dicelup dengan choclate...

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

Terdapat jugak aneka kuih raya, yang merangkumi moden dan tradisional. Tidak dilupakan sup gearbox yang menjadi menu wajib disini. (must try hokey!) Ais krim Malaysia pun boleh didapati di Ramadan Buffet Dinner, Sajian Laut, Selera Kampung Nelayan.

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Aneka kuih muih

Juadah yang disediakan

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Hero of the day, kambing bakar

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Signature main dish : Gulai udang galah... onomnomnom

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Gearbox bersama roti

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Laksa Penang

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Mee ketam

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,  ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,  ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,  ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,  ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,  ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Aneka kerabu

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Malaysian's favorite : satay

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
N.Sembilan Ayam percik Serai Wangi

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Ikan Tenggiri Gulai Kampung

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Ekor Masak Merah

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Beef Rendang Dendang Sayang

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Ketam Masak Lemak

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Sweet Sour Fish

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Udang Nestum


ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Gong Po Sotong

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Aneka kurma

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,
Pulut, ketupat dan lemang

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

Sempat jugak selfie dengan menu yang menambat mata MZ pada hari kejadian... Tak sah pulak kalau bulan Ramadan, tapi tiada bubur lambuk kan. Bubur lambuk di Lexis Suites Penang memang menyelerakan dan antara menu yang wajib hampa try. Rugi tak cuba.. nak pulak dicampurkan dengan sup gear box, terangkat baq hang....

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

Kalau chef posing dengan juadah istimewanya, MZ pulak posing dengan juadah yang ada... kikikiki.. ni antara juadah yang MZ sempat santap. Geram rasa macam nak cuba kesemuanya sekali, apakan daya perut comel tidak memberikan green light.

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,

ramadan, buffet review, buffet ramadan murah, penang buffet ramadan, buffet ramadan sedap, lexis suite penang, hotel ada swimming pool, tempat menarik di penang, gearbox sedap, resepi laksa penang, udang galah, resepi gulai udang galah, resepi biskut moden, biskut raya, kuih tradisional, teluk kumbar, apa yang best di penang, makan sedap, makan murah, makan tepi laut,


Apa yang MZ boleh katakan, rata-rata juadah yang dihidangkan memang sedap-sedap belaka. Koay teow kambing, Laksa Penang, ketupat pulut, menu-menu kampung, memang semuanya marvelous. Memang tak rugi kalau hampa nak bukak puasa disini nanti.

Harga buffet adalah seperti berikut:
Dewasa : RM98nett
Warga emas : RM70nett
Kanak-kanak : RM50nett

Untuk early birds voucher yang berharga RM70nett, hampa boleh mai berbuka pada tarikh 17 May ~ 23 May 2018 dan untuk early bird batch kedua, voucher berharga RM78.40nett dan boleh menikmati juadah pada 24 May ~ 30 May 2018.

Untuk hari raya pun pihak Lexis Suites Penang berbesar hati untuk mengadakan buffet yang bermula pada 14 ~ 15 June 2018 dan berharga RM78nett untuk dewasa, RM50nett untuk warga emas dan untuk kanak-kanak pulak RM40nett.

Untuk in-house guest ada diskaun sebanyak 15% ~ 20%.  Jadi, kalau hampa berminat untuk membuat tempahan, hubungi 04-6282888 atau sila emailkan kepada reservations@lexissuitespenang.com

Tu sahaja untuk kali ini. Jumpa lagi di lain entri....

You Might Also Like

8 comments

  1. Ibu singgah blog walking hari isnin sis zafirah. Selera makan. WAh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih datang singgah.. selamat hari buruh IS

      Delete
  2. Mama datang singgah blog walking blog sis zafirah. Memang sedap makan di kedai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mama.. selamat hari buruh....

      makan kat kedai memang sedap... hehehe

      Delete
  3. Maznee datang blog walking petang selasa ni sis. Selamat menjamu selera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari buruh Sis Maznee... selamat beristirehat

      Delete
  4. Selamat petang puan. Saya singgah blog walking. Ramadhan kareem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih datang singgah.. selamat berpuasa yang bakal tiba tak lama lagi

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored