RAYA 2017 DI PERANTAUAN .:. SINGAPORE DAY 2 PART 2

10:38 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Azam nak habiskan entri Singapore sebelum raya menjelang. Mau dekat setahun jugak nak menghabiskan entri setoet ni. Macam mana lah SS, Sis JM, Kek Nil, Kak Farah menyiapakan entri bersusun depa kan ? I is semput-semput.

Sampai dekat Ancient Egypt ni, dah agak tengah hari sebenarnya. Dekat open area, nampaknya manusia dah berkurangan, tapi kat tempat Q masih panjang. First tempat yang kami tuju ialah Treasure Hunters, nama kemain sedap, tapi... adeh ! Rasa tak berbaloi pulak beratur pepanjang, just to main pusing-pusing kat situ.



singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss, v

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

Kat Treasure Hunters, naik kereta ni lah, then pusing kat laluan dia yang setoet, which I think sesuai untuk kekanak, orang dewasa rasa macam tak berbaloi je kat sini. Tapi, kalau bawak anak-anak, okeylah kan, tapi untuk the bujangs like us, not worth it at all.


singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

Dalam Treasure Hunt tu.. nothing much !

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

Lepas keluar dari Treasure Hunt tu, kami terus menuju ke Revenge of the Mummy. Kat sini, MZ tak berapa ingat game dia, tapi seingat MZ macam rumah hantu pun hado. Beratur dalam tempat yang tak berapa nak cerah, dengan ramai orang yang hamat, tempat yang tak berapa nak besar. Tapi, game dia tu sikit saja as compare with the Q.

Next station Sci-Fi city. Dekat Sci-FI City ni ada 2 roller coaster yang seakan-akan sama, tapi posisi semasa kita duduk tu yang berlainan. Battlestar Galactica (red track), yang ni, posisi duduk dia normal seperti hampa duduk diatas kerusi biasa, manakala Battlestar Galactica (grey track) pulak posisi duduk dia terbalik. Kat sini, ada lah peringatan buat pengunjung, hanya pengunjung yang mempunyai kesihatan yang baik sahaja dibenarkan untuk menaiki Battlestar Galactica, kerana ianya agak dramtik. Ada sudden accelaration, climbing, lifting, dan dropping.

Battlestar Galactica sangat worth to wait. Dia punya roller coaster, humangaiiii ! Memang best gilos dengan aksi dramatik tu. Dikdik siap ajak Q untuk second time, tapi MZ tak nak. Sebabnya, nak Q dia, dah la panjang hamat, nanti takut kena tinggal bus. *padahal dalam hati nak sangat*

Sayangnya tak masuk tengok Transformer The Ride: 3D Battle, takut tak sempat.. huuuuu ! Nak nanges rasa.. katanya,Transformer The Ride ni memang best. 


singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

Masa ni Dikdik pi toilet kot. While waiting for her, I bought this. Dekat kawasan Sci-Fi City tu jugak, dekat Starbot Cafe. Yogurt flavored ice cream, sedap hamat... Masam manis dia, aduh ! Kalau ada jual kat Malaysia, mau hehari MZ beli. kuikuikui

Next kat New York, kat sini just jejalan + amek gambar ja. Nothing much ! Nak ikut ada 4 attraction kat sini, tapi entah. MZ just jumpa dengan geng Sesame tu jer... sebab lapar, beli corney dog (tapi yang version pedas) dekat area New York ni. Seketul coney dog tu berharga $6. Tapi, sedap yakmattt ! Serius tak rugi membelinya. Masa tu, beli seketul je share ngan Dikdik. Lepas tu, suruh Dikdik pi beli lagi sebijik, dah habes.. T_T


singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

Ada lah singgah cafe kat New York tu untuk redeem ice cream, entah cemana entah boleh terbeli foods kat situ. Burger hape entah. Not bad tapi sedap lagi corney dog tadi...  

Sebabkan New York ni dah last station, so we decided just to walk again at first station, Hollywood and so on... masa tu, memang dah tak ramai orang. Kebanyakkan game pun dah tutup, no more Q.


singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

Success to complete our mission and be at the bus area almost as per set previously. Hectic day ! Nak balik Malaysia, masuk imigresen. Sampai ja bilik, langsung selamat tinggal dunia sementara. Hahahaha.. even though letih, yet we still walked to our hotel. 

Tepek sini buat kenangan. Esok lusa, kalau tengok mesti rindu. By the way it was a great experience at the USS, and of cause at the Singapore by our own during raya haji. Nampaknya, tahun ni dah terantai sikit, buku merah pun dah berhabuk. Huuuuu


singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,

singapore, budget trip, backpackers to singapore, how to go to orchard road from woodland, mrt, lapangan terbang senai, airport senai to jb sentral, kastam jb, hotel yang dekat dengan kastam jb, singapore trip, lush singapore, magnum cookies and cream, dari jb ke singapore, macam mana nak ke singapore dengan menaiki pengangkutan awam dari jb, hotel dekat dengan ciq, dari ciq ke singapore, uss singapore, harga tiket uss, macam nak ke uss,



You Might Also Like

10 comments

  1. ehh..mana boleh berabuk buku merah.dah ada geng patut lagi ligat. Nanti kalau g lagi, naik la transformer tu ye. akak hari tu serbu tu dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... geng tadak buku merah, dia ada buku lain.. huhuhu

      Tu lah... tak puas rasa jalan hari tu, tak sempat masauk semua... T_T

      Delete
  2. Ibu zaid singgah lalu blogwalking di blog sis zafirah. Jauh benar berjalan pergi bumi nabi musa dan yusof as.

    Semoga dapat ibrah dalam perjalanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha allah.... begitulah hendaknya... in sha allah, tahun ni beraya di tanah air sendiri... :p

      Delete
  3. Esok hari Jumaat penuh berkat,
    Hari ni khamis hujan gerimis,
    Kunjung mengunjung mengundang rahmat,
    Mama singgah blogwalking blog sis


    Bestnya, rasanya masa ni sis bujang lagi kan. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow ! Berpantun pulak mama hari ni... heee... *clap2*

      Haah... masa ni masih bujang terangtangtang lagi... :D

      Delete
  4. Raya kat USS, syok ah. =)
    Lepas ni kalau pg USS lagi, serbu transformer tu dulu, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata syok tu tak jugak.. orang ramai, tak sempat main semua.. T_T
      Itu lah, nak kena repeatlah macam ni.. nak kena masuk tempat yang tak sempat hari tu

      Delete
  5. Assalamualaikum Dan selamat menyambut nisfu syaaban hari ini. Lagi 14 hari nak masuk ramadhan.

    Semoga sis zafirah. Jauh raya ya. Kat mesir nun jauh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Ibu... selamat berpuasa Ibu dalam masa beberapa hari lagi.. hari ni dah masuk bulan May...

      Sempat jugaklah merasa beraya di Mesir.. P

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored