BAZAAR RAMADAN DI ROYALE CHULAN PENANG

1:24 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Selamat berpuasa readers ! Maaf MZ memang busy recently, ada hal yang memang tidak dapat dielakkan untuk MZ uruskan, dan disebabkan itu, blog ke laut, entri ke laut, semualah ke laut. I'm so sorry.

Dah menjelang Ramadan ni, MZ nak kongsikan lagi satu lokasi menarik untuk hampa berbuka puasa bersama keluarga mahupun rakan-rakan. Lokasi yang MZ maksudkan itu, ialah di Royal Chulan, Penang. Lokasi Royal Chulan ni memang mudah untuk dicari kerana ianya berada betul-betul di tepi jalan utama, Pengkalan Weld.

Kalau tak sure jugak, boleh follow map kat bawah naaa...

Bazaar Ramadan di Royale Chulan akan bermula pada 18 May 2018 dan akan berakhir pada 13 June 2018. So, hampa masih sempat lagi untuk memilih tarikh mengikut kelapangan hampa. Waktu untuk menjamu hidangan pulak dari 7.20pm ~ 10pm dan lokasinya di Sri Tanjung Cafe (Level G).

Sri Tanjung Cafe terletak berhampiran dengan surau dan tandas, jadi tak perlu risau kalau-kalau kena berjalan jauh untuk dua kemudahan ni. Selain dua kemudahan ini, parking jugak mudah didapati tau.

Sri Tanjung Cafe akan berubah menjadi seolah-olah bazaar Ramadan. Mesti hampa teruja tengok susunan gerai di Sri Tanjung Cafe ni nanti.

Antara sajian Melayu wajib cuba disini ialah, sup tulang rawan berempah, pulut kuning kukus kari ayam, cucur kepah berlauk (favorite MZ), dagkng kerutuk, paru goreng berlada, asam pedas ekor lembu, dan sambal tumis udang petai.

Bagi mereka yang inginkan sajian yang lebih ringan, terdapat jugak ulam-ulaman tempatan serta pelbagai variasi salad.

Memandangkan kambing golek menjadi menu hangat semenjak 3 tahun lepas, pihak Royale Chulan masih mengekalkan menu tersebut. Dah makan kambing mestilah terasa nak menikmati juadah yang lebih sejuk pulakkan. Bolehlah mencuba ais kacang dan cendol serta pencuci mulut yang moden. Paling tidak, cubalah aneka kuih tradisional Melayu yang memang rasanya pasti membangkitkan selera hampa.


royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

cucur kepah sedap, resepi cucur enak, royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah
MZ memang suka gilos dengan aneka velvet (red, purple and blue) dari Royale Chulan ni. Sedap tahap tak hengatttt

cucur kepah sedap, resepi cucur enak, royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

cucur kepah sedap, resepi cucur enak, royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

cucur kepah sedap, resepi cucur enak, royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

cucur kepah sedap, resepi cucur enak, royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

cucur kepah sedap, resepi cucur enak, royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

cucur kepah sedap, resepi cucur enak, royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

cucur kepah sedap, resepi cucur enak, royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafodd on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah

cucur kepah sedap, resepi cucur enak, royale chulan penang, buffet ramadhan, penang hotel, hotel di georgetown, buffet murah, makan sedap di penang, buffet berbuka puasa, dinner raya, lunch raya, komtar penang, apa menarik di penang, western food sedap, mushroom sedap,mushroom soup recipe,  resepi sup mushroom mudah, resepi berbuka puasa, menu simple berbuka puasa, menu simple sahur, resepi puteri bersiram, puteri bersiram sedap, makanan penang, raya, tema raya, niat puasa, doa berbuka puasa, cititel penang, seafood on ice, hotel yang mudah, lokasi menarik, lokasi mudah


Menu akan bertukar setiap hari. Jadi, kalau hampa berkenan menu pada hari sekian-sekian, bolehlah booking pada hari tersebut. Tapi, yang paling penting, bubur lambuk dan kambing golek, memang tiap-tiap hari ada hokey.













Naik rambang mata MZ akan terpandang juadah yang disediakan oleh pihak Royale Chulan untuk bazaar Ramadan derang. *slurpp slurppp*


Cucur kepah berlauk (crunchy amattt)






Ikan bakar


Bagi lah chance untuk MZ bergambar dengan hero Royale Chulan ni. ahaks !

Voucher untuk dewasa berharga RM88nett dan untuk kanak-kanak serta warga emas pulak, hanyalah RM58nett. Khabarnya, beli 8 voucher, percuma 1, so... tunggu apa lagi, cepatlah bagi cukup korum tu...

Sebarang tempahan bolehlah hubungi 04-2598888, sambungan 8910 atau boleh jugakkan emailkan kepada info@royalechulan-penang.com.




You Might Also Like

1 comments

  1. Assalamualaikum & salam ramadhan dari ibu. Semoga amalan ibadat kita di terima Allah swt. Amin.

    Ibu singgah blogwaking blog sis zafirah.

    Memang tinggal penang ya sis

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored