CHOCOLATE CARAMEL, DUTCH LADY SEDAP TAK EA...

11:58 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Gittew ~ Perisa baharu dan limited edition. MZ beli, sebelum bulan puasa lagi, tapi baru hari ni entri nye dimuat naik.

Back to the story, this is unplanned. Sebabnya, memang nak beli susu coklat, tak kisahlah brand yang mana, sebab bagi MZ semua sedap. Ahaks ! Terpandangkan Chocolate Caramel Dutch Lady ni, terus angkat. Limited edition pulak tu, takut nanti tak sempat merasa.

So, dah memang perangai MZ dah, terkinja-kinja nak try sesuatu yang baharu. Masuk dalam kereta, snap photo ni terus bukak dan minum. Hampa rasa, sedap ka dak Chocolate Caramel Dutch Lady ? Alaa... teka laaa.. teka laaaa....


Chocolate Caramel Dutch Lady , new dutch lady, chocolate lover, caramel lover, resepi kek chocolate lembab, kek coklat mudah, kek coklat confirm jadi, kek yang ringan, cara membuat kek, limited edition, 7 Eleven,

Bagi MZ, Chocolate Caramel Dutch Lady  ni, rasa dia biasa-biasa sahaja. Rasa caramek; tak terlalu kuat, rasa coklat pun sama. To me, kalau chocolate vs caramel, MZ suka rasa caramel tu overshadow the chocolate. Yelah ! Kalau tidak, sama je lah dengan normal chocolate right.

Not too sweet for me. Yang sedang-sedang sajaaaa... bolehlah nak try. Bagi yang tak berapa suka perasa coklat, no worries. Dalam Chocolate Caramel Dutch Lady  ni, coklat dia tak sekuat rasa coklat dalam normal punya chocolate flavor.

Harga dia, MZ kurang pasti. Disebabkan MZ beli di kedai serbaneka, 7 Eleven, harganya lebih kurang RM2.++ . Dan yang pasti, MZ tidak pasti kewujudannya lagi di kedai-kedai berhampiran hampa. Kata limited edition.. kuikuikui

You Might Also Like

7 comments

  1. Kinah pun dah try sebelum puasa aritu. Memang sedap. Kinah beli satu katon. Minum sejuk sejuk sedap

    ReplyDelete
  2. Salam Jumaat & selamat berpuasa Mama ucapkan pada sis zafirah. Sedap rupanya. Nak cubalah

    ReplyDelete
  3. kat kulim ni pun mcm xjumpa lgi je dutch lady version yg ni..hoho..

    ReplyDelete
  4. Salam ramadhan dari zafirah, lama dah tak singgah blog walking. Bulan puasa ni masanya singkat.

    Sedap ya. Belum cuba lagi

    ReplyDelete
  5. Selamat petang sis, Mama singgah ke sini petang ni. Lama dah tak minum susu. Bulan puasa tak minat sangat

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum, Salam Jumaat & selamat pagi dari Ibu. Karamel memang sedap. Lagi lagi campur coklat

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored