SEMBANG GEGURL .:. PROFESSIONAL SKIN SOLUTION

10:29 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Sambung lagi entri sembang gegurl. Tapi, kali ni kalau gegurl nak ajak boboy baca pun tak apa. Sebabnya, entri kali ni pasal sunscreen. Sunscreen memang penting untuk perempuan dan lelaki. Cahaya matahri yang terlalu kuat tak elok untuk kulit. 

Bak kata orang omputih, prevention is better than cure. So, kita prevent lah dari skin cancer awal-awal. Ye dak ?

Sunscreen yang MZ maksudkan tu ialah Nex-glo, Professional UV physical. Nex-glo bersaiz 30gm dengan harga yang mampu milik. Nex-glo jugak diperbuat daripada mineral base. Selain daripada sunscreen, Nex-glo jugak bertindak ala-ala foundation yang menutup cela. 2 in 1 gittew..

Nex-glo jugak ialah sejenis sunscreen yang water resistant, jadi tak perlu gentar mahupun risau kalau ianya dibawa oleh air semasa hujan mahupun peluh. Ewah !
Nex-glo ni mempunyai 4 SPF tau, bagi MZ ini dah dikira agak tinggi. Selain bertindak menutup cela, antara kelebihan lain Nex-glo ialah memberikan kulit nampak natural dan flawless, mencerahkan kulit, melindungi kulit dari UVA dan UVB yang bahaya, mengekalkan lembapan kepada kulit, memperhaluskan liang roma dan membuatkan kulit lebih lembut, mengekalkan keremajaan kulit, memulihkan kulit dengan nutrien penting dan unsur mineral, tidak menyumbatkan liang roma dan mengawal rembesan sebum.


nexxglo malaysia, sunscreen, spf 4, high spf, recommended sunscreen, sunscreen yang sesuai, review sunscreen, foundation base, primer base, dark spot, lighten skin, youth skin, anti aging, protect skin for harmful UVAUVB rays, last hydration, control sebum secretion,

nexxglo malaysia, sunscreen, spf 4, high spf, recommended sunscreen, sunscreen yang sesuai, review sunscreen, foundation base, primer base, dark spot, lighten skin, youth skin, anti aging, protect skin for harmful UVAUVB rays, last hydration, control sebum secretion,

nexxglo malaysia, sunscreen, spf 4, high spf, recommended sunscreen, sunscreen yang sesuai, review sunscreen, foundation base, primer base, dark spot, lighten skin, youth skin, anti aging, protect skin for harmful UVAUVB rays, last hydration, control sebum secretion,


MZ dah cuba dan sangatlah suka dengan tindak balasnya dengan kulit MZ. Cepat menyerap, senang digunakan dan yang penting terasa lembut kulit, dan tentunya wangi. Penggunaan secara kerap, dapat menahan dua kali gandar cahaya UV dan membantu mengawal rembesan sebum. Selain itu, Nex-glo jugak dapat mengurangkan kawasan bintik hitam dan menyuburkan kulit untuk mencerah dan melembutkan kulit.

nexxglo malaysia, sunscreen, spf 4, high spf, recommended sunscreen, sunscreen yang sesuai, review sunscreen, foundation base, primer base, dark spot, lighten skin, youth skin, anti aging, protect skin for harmful UVAUVB rays, last hydration, control sebum secretion,
Nampak light sikit sebab MZ guna bedak baby jerrr

nexxglo malaysia, sunscreen, spf 4, high spf, recommended sunscreen, sunscreen yang sesuai, review sunscreen, foundation base, primer base, dark spot, lighten skin, youth skin, anti aging, protect skin for harmful UVAUVB rays, last hydration, control sebum secretion,
Guna bedak Pixy, nampak macam pondesyen 

Kalau hampa berminat untuk mencuba Nex-glo, bolehlah hubungi Farah ditalian, 0193270737. Sekarang, Nex-glo dah ada spray jugak. Khabarnya, face spray tu kebabom sampai sold out untuk 1st batch. MZ pun tak sabar rasa nak try face spray tu.

Tepuk-tepuk bahu MZ. Keep it up untuk entri esok.. :)

You Might Also Like

3 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored