SEMBANG GEGURL .:. ALTHEA BARE ESSENTIALS

1:30 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Cakkkk ! 

Lama tak timbul, timbul pulak nak sembang gegurl. Ahaks ! Layan je lah kan. Product yang MZ nak share ni, MZ dah try untuk few months and confirm MZ suka dengan result dia, effect dia dekat kulit MZ.

Product yang MZ maksudkan itu ialah, Althea Bare Essentials. Terdiri daripada rangkaian product penjagaan kulit. Yang MZ tengah gunakan sekarang ialah, contour and cleanser, primer water dan fixer cream.

Boleh dikatakan baby baru kepada Althea, Bare Essentials ialah produk penjagaan kulit yang lengkap serta diperbuat daripada ramuan yang berkhasiat serta melembapkan kulit. Ramuan tersebut adalah ramuan semulajadi dan hanya dengan 3 langkah mudah, mampu mengekalkan kelembapan dan kesihatan kulit.


Contour cleanser - micro capsules  pop with water to gently but effectively exfoliate and remove impurities from the skin. Detoxify your skin and create a defined slim face shape. Key ingredients : ice plant, lemon verbena leaf.

althea, korean product, cara penjagaan kulit orang korea, tips kulit sihat dan cantik. cara mengekalkan keanjalan kulit, kulit lembap, bare eesentials, product penjagaan kulit, sesuai untuk semua jenis kulit, contour cleanser, bahan semulajadi, natural ingredients

Primer water - keep minimum steps with a 2 in 1 toner and primer. Made with patented dewdrop technology, it smoothes and evens out the skin, prepping it for the next step and leaving the skin in a youthful grow. Key ingredients :  snow lotus, patented dewdrop technology.

althea, korean product, cara penjagaan kulit orang korea, tips kulit sihat dan cantik. cara mengekalkan keanjalan kulit, kulit lembap, bare eesentials, product penjagaan kulit, sesuai untuk semua jenis kulit, contour cleanser, bahan semulajadi, natural ingredients

Fixer cream - feel layers upon layers of moisture as it penetrates into the skin for up to 24 hours, giving your skin the hydration it truly needs. It will keep skin feeling fresh and looking and vitalized all day. Key ingredients : trehalose, green tea baobab tree.

althea, korean product, cara penjagaan kulit orang korea, tips kulit sihat dan cantik. cara mengekalkan keanjalan kulit, kulit lembap, bare eesentials, product penjagaan kulit, sesuai untuk semua jenis kulit, contour cleanser, bahan semulajadi, natural ingredients

Bare Essentials jugak turut disertakan dengan 2 item yang comel ni. Bolehlah bawak travel 2 item ni sebab dia compact dan yang paling MZ suka sebab dia warna putih. Nampak suci gittew.

althea, korean product, cara penjagaan kulit orang korea, tips kulit sihat dan cantik. cara mengekalkan keanjalan kulit, kulit lembap, bare eesentials, product penjagaan kulit, sesuai untuk semua jenis kulit, contour cleanser, bahan semulajadi, natural ingredients

Dalam bebanyak rangkaian product Bare Essentials ni, MZ paling suka contour& cleanser. Disebabkan micro capsules yang terdapat didalam tu, sambil mencuci boleh dikatakan jugak sebagai scrub. Kiranya, 2 in 1 jugaklah. Tak payah lagi menggunakan 2 product secara berasingan. Best kan ?

Selain tu, Primer water Bare Essentials pun best gilak ! Wangi.. lepas tu, MZ suka bilamana Primer Water tu dilekapkan pada kulit wajah MZ. Sejuk dan rasa segar amat. Wangi dia pun lain macam. Ehh ! MZ sukalahhhh...

Dengan penggunaan Fixer cream secara berterusan, kulit akan rasa lebih anjal dan lembut. MZ akan gunakan Fixer cream ni tiap kali sebelum tidur. So, esoknya lepas bangun pagi, memang terasa keanjalan pada kulit, memang berbeza jika tidak menggunakannya.

So, hampa tunggu apa lagi. Jom ! Try Bare Essentials jugak. Confirm ! Confirm tak rugiiiii....

You Might Also Like

6 comments

  1. first time singgah sini :) done follow blog & gooel plus :) in shaa Allah akan dtg lagi

    Aerill Hassan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you datang singgah sini... datanglah selalu ye.. :)

      Delete
  2. cantik lah packaging dia, nampak pure

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa.. packaging pun minimalist ja.. yet still nice

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored