SEMBANG GEGURL .:. OPTICARE MULTI MATE, MULTIPURPOSE SOLUTION

1:00 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Wahhh ~ Dah lama tak menjejakkan kaki kat sini.. rindunye la hai.. rindu nak blogwalking and tinggalkan jejak kat blog hampa jugak. Acap kali MZ kecundang bilamana niat telah dipasang untuk blogwalking. Moga Allah permudahkan urusan untuk setipa niat yang baik. Aaaaminnn...

Masih sempat untuk MZ ucapkan Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin. Maafkan salah dan silap MZ sepanjang perkenalan kita di alam maya mahupun di dunia yang penuh pancaloba ittew. So, siapa yang masih ON open house untuk minggu ni, bolehlah ajak MZ yerrrr... hew hew hew..

Kali ni, MZ nak review lagi satu produk yang MZ baru sahaja membeli serta menggunakannya, yakni Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution. Yahh ! Contact lens user mesti tau kan apa dia multipurpose solution ni. Bukan sejenis multipurpose flour tau. Ia adalah fluid yang digunakan untuk merendam serta membilas contact lens kita.


contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens


Ini adalah produk baharu yang berada di pasaran pada tanggapan MZ. Sebabnya, MZ baru pertama kali melihatnya. Memang MZ nak beli satu lagi solution untuk digunakan dirumah. Brand yang biasa MZ guna tu, MZ tinggalkan dirumah parents MZ. So, takkan tiap kali nak berangkutkan, makanya tergeraklah hati untuk membeli solution yang baru.

Setelah MZ membuat survey di 3 buah kedai drug store, maka MZ memperkenan untuk membeli Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution di Guardian dengan harga RM12.50. Saya beli yer...

Kenapa MZ membeli Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution ? At first,, mestilah MZ nak rasai produk baharu ini. Jangan takut untuk keluar dari bawah tempurung ye. Kalau kita tidak pecahkan ruyung, mana nak dapat sagunya.. Ye dak ? 

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens, pepatah melayu, peribahasa melayu, cintih bidalan melayu

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens

Sama macam brand yang lain, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution claim yang ianya sesuai untuk digunakan sebagai pencuci, membilas, membasahkan , mengkocak, bertindak sebagai pelincir dan lembut untuk mata. Juga, dapat menyahkan protien. Wau ! Yang ini, first time MZ baca. Nanti MZ kena buat sedikit kajian tentang ini.

By te way, segala detail boleh didapati di kotak Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution ini. terdapat pelbagai detail disediakan yang MZ rasa, tidak boleh didapati daripada brand yang lain.

Macam biasa.. kebanyakkan pengeluar contact lens solution memang memberikan lens case secara percuma termasuklah Opticare, Multi Mate ni. MZ dapat warna hijau epal. Cantik an...

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens

contact lens solution, malaysian brand, Opticare, Multi Mate, Multipurpose solution, pemilihan kanta lekap, pemilihan contact lens, solution lens yang terbaik, world cup, siapa pemenang world cup, pemain world cup menggunakan contact lens

Yang MZ rasa mudah, sebab expired date dicetak pada botol dan bukan pada kotak. Selalunya, MZ akan buang kotaknya, jadi selalu tertanya-tanya bilakah expired date untuk contact lens solution MZ tersebut. Dan nak lebih mudah, MZ tulis sendiri dengan  menggunakan marker pen diatas botol solution tersebut. Tapi, dengan Opticare, Multi Mate ni, MZ dah tak payah nak berakit-rakit dahulu. Sebab, dah memang printed kat botolnya. Auchhh !

MZ gunakan Opticare, Multi Mate ni sama seperti biasa, membilas, mencuci dan merendam. Dan MZ dapati ianya sangat selesa pada mata. Walaupun MZ tukar solution dari brand yang lain, MZ masih tidak mempunyai masalah dengannya.

Mata MZ selesa, tidak mengalami radang serta gatal-gatal. Overall, MZ memang berpuas hati. I loikeeee ! MZ memang recommend hampa untuk try Opticare, Multi Mate ni jugak.. dan yang penting Opticare, Multi Mate ni telah disteril.

Tapi, lain orang lain citarasa dia, lain peel dia, lain kesesuaiannya... brgantunglah kan.. MZ hanya bersuara dari sudut hati MZ jerrrr....

You Might Also Like

11 comments

  1. salam perkenalan dan salam aidilfitri dari ejulz..

    Jemput singgah entry terkini ejulz :
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/konflik-seorang-pengkomen-tegar.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/ajal-tidak-lambat-sesaat-dan-tidak.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/top-komentor-sepanjang-zaman.html

    Jemput join segmen ejulz jika belum join :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    ReplyDelete
  2. ejulz follow sini. harap sudi follow blog ejulz jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih singgah dan follow.. I'm coming.. :)

      Delete
  3. Pernah sekali ja pakai contact lens.. Time tunang dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak rabun, tak pakai pun tak pa..mata original lagi best.. ni sebab rabun, dan gigih tak mau pakai spec, tu yang pakai tu... teringin tak rabun dahhh.. huuuu

      Delete
  4. Mama singgah bertandang ke blog sis petang rabu ni.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum sis, maznee tumpang lalu. Singgah blog walking.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... terima kasih tak jemu singgah walaupun tuan rumah selalu je tak de

      Delete
  6. Salam Jumaat, Mama singgah blog walking.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ahad Mamaa... selamat beristirehat

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored