NESCAFE COLD BREW .:. MY REVIEW

9:38 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Dah lama dalam peti besi MZ. Asyik peram je kan, kot peram jadi ikan pekasam tak pa lah jugakkan. Ini peram yang tidak mendatangkan hasil. Huh ! Maka, dihari yang mulia ini, dihari yang penuh dengan kerajinan ni, MZ nak pederaih entri yang banyak terpendam didalam peti besi ittew.

Kalau hampa sejenis yang suka dengaq radio, mesti hampa pernah dengaq kan iklan Nescafe Cold Brew ni. Iklan dia lain maciam sikit. Dimana ianya menunjukkan yang Nescafe Cold Brew ini, lain dari lain. Kalau tak besa dengaq, pi la congok depan radio, confirm ada punya iklan ni.

MZ ni macam biasalah, kalau dengaq ada product baru, terkinja-kinja dia lain maciam sikit. Maka, bermulalah pencarian Nescafe Cold Brew ini. Dari satu kedai, ke kedai yang lain MZ jengah semata-mata untuk merasai kelainan Nescafe Cold Brew ni.

Sadisnya.. kebanyakkan kedai yang MZ jengah, memang tak nampaklah si batang hidung Nescafe Cold Brew ni. T_T


Dan akhirnya, MZ jumpa Nescafe Cold Brew di 7Eleven kawasan perumahan parents MZ. Giler kau ! Aku cari pelusuk alam, padahal benda ada ja depan mata. Haihh ! 

Confirm lah teruja dia lain maciam. Maunya tidak, dah lama dok cari Nescafe Cold Brew ni, and finally jumpa. Rasa macam nak lompat ke angkasa, tapi baru MZ sedar yang tarikan graviti lagi kuat dari rasa keterujaan MZ. Phew !

Untuk yang tak pernah lagi tengok Nescafe Cold Brew ni, beginilah rupanya.....

Nescafe Cold Brew, new Nescafe, review Nescafe Cold Brew, sedap tak Nescafe Cold Brew, kat mana nak cari Nescafe Cold Brew, 7Eleven malaysia, kedai runcit, supermarket, coffee lover, coffee addict,

I'm sexy and I know it ~~

Yeah ! Too me, appearance dia pun lain maciam. Kenan MZ tengok packaging dia. Masuk je kereta, terus bukak dan minum. Humagaii ! Sedap ! Rasa dia mild... coffee tak terlalu overshadow the milk and vice versa. To me, thats nice. Sebab. MZ tak berapa suka kalau rasa yang lagi satu overshadow rasa kawan dia tu. Hampa paham dak ???

And yes ! Nescafe Cold Brew ni sangat nice to me, mild.. sedap dan rasa macam nak lagiiiii.. Oh please Nescafe... sponsor me Nescafe Cold Brew for the whole year ! Please..... hakhakhak..........

I can't remember the price, dalam linkungan RM2.++ ja. Bolehlah kan, not too expensive yet not too cheap. 

MZ memang recommend hampa untuk try Nescafe Cold Brew ni. Kalau bukan hampa yang try, sapa lagi kan... hewhewhew 

Ada jugak yang bagi tau MZ, Nescafe Cold Brew ni susah didapati. MZ akui tu, sebab MZ sendiri dah berapa kali keluar masuk kedai semata-mata untuk mencari Nescafe Cold Brew ni. Jadi, berjuanglah tanpa lelah. *macam terbayang-bayang pulak iklan dia dalam kepala otak, tapi tak terkeluar untuk ditaip*

Till then. See ya ~~


You Might Also Like

5 comments

  1. Ala.. yang ini tak cuba lagi.. Dia punya design tin tu ohsem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Must try kak ! sanbil baca novel, lagi layan.... betoi2.. design dia cantik

      Delete
  2. thank you for the review he he he..kat kilang inilah kami kerja sekarang. selalu dok jalan tgk dalam line tak terasa nak minum lagi haha..tp production dia mmg jarang jalan takat ni. test market dulu. nasib ada orang suka=))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhhh.. kerja kat kilang Nescafe ni lah ea.. tapi, tulahhh... kalau dah banyak sangat depan mata, tak tercuit pun nak minum kan... itu biasaa

      Delete
  3. belum rasa sebab tak minat sangat kuppi. hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored