SERUNDING STRAWBERI TERBAIK DI TAMAN APPLE CAMERON, CAMERON HIGHLAND

10:19 AM

Assalamualaikum. Holla ~


Lama nau MZ tak jengah sini, nak sesi kunjung mengunjung serta membalas komen apatah lagi. Tak tau lah mana azam yang MZ ketengahkan dulu. Hendaknya selepas bercuti, berehat ni, badan kembali cergas serta jari kembali giat. Wahh gittew..

Kali ni cuti-cuti Malaysia, ke suatu tempat yang sudah bertahun MZ tidak menjejakkan kaki. Suatu tempat yang sejuk, nun di atas. Tapi, kalau musim cuti sekolah, mau panas, panas hati dek kesesakkan lalu lintas. Muhahaha… memandangkan MZ pergi bukan masa musim cuti sekolah, jadi keadaan lalu lintas agak terkawal walaupun Cameron Highland masih ramai dengan pengunjung dan pelancong.


1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia


MZ suka ke  Cameron Highland  waktu hujan, kerana cuacanya yang sangat menyamankan. Tapi, tak mau lah hujan lebat, nanti semua rancangan untuk melawat ke pusat tarikan pengunjung, tergendala.
Bila dah sejuk, mestilah perut mudah sangat terasa lapar. Bagi MZ, kalau disuasana yang sejuk macam tu, MZ sukakan makanan yang berkonsepkan steamboat, ataupun masakan panas. Yelah ! Sejuk lawan dengan panas, memang best gilak ! Laju je tekak menelan hidangan panas tersebut.

Percutian kali ni, MZ dah khaskan suatu restoran untuk dijadikan tempat menjamu selera bersama keluarga. Kenapa hanya satu restoran ? Sebab.. di Restoran Taman Apple Cameron ini, tersedia menu dari seawal pagi hinggalah menu malamnya. Haaaa… kalau nak tau, Restoran Taman Apple Cameron sebelum ini dikenali sebagai Restoran Taman Abang. Lokasinya di tengah-tengah pekan Tanah Rata bersebelahan dengan Hotel Cool Point. Jadi, kalau masih ragu-ragu dengan dengan nama Restoran Taman Abang dan Restoran Taman Apple Cameron , usah risau.. kerana kedua-duanya restoran yang sama.

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

Ibu teruja akan melihatkan banyaknya banting Restoran Taman Apple Cameron ni disepanjang jalan menuju ke Cameron Highland. Mana tidak, banting tersebut mempromosikan nasi lemak  strawberi yang sememangnya tiada di Penang. Wajiblah Ibu teruja kan. Namun, dalam diam, MZ pun teruja untuk mencuba menu nasi lemak  strawberi tersebut. Hampa macam mana pulak ?

Perjalanan dari Penang ke Cameron Highland dengan suasana yang sejuk dan berkabus memang senang buat perut meronta-ronta. Sampai je ke Cameron Highland, terus mencari dimanakah letaknya Restoran Taman Apple Cameron ni. Untuk pengetahuan, Restoran Taman Apple Cameron  ni ada 2 pintu masuk, satunya dari arah Hotel Cool Point dan satu lagi dari arah Maybank Tanah Rata. Pilihlah mengikut keselesaan hampa.. jangan risau dengan ruang parkir, memang banyak.. melimpah ruahh

Langkah je kaki kat dalam Restoran Taman Apple Cameron  ni, terus terasa nyaman. Penuh dengan kehijauan, memang sejuk mata memandang, rasa selesa sangat. Dengan dekorasi yang menarik, tak jemulah mata memandang. Boleh dikatakan setiap sudut dalam Restoran Taman Apple Cameron  ni memang menarik. Mana tidaknya, Restoran Taman Apple Cameron  ni, berkonsepkan taman. Terasa macam nak ambil gambar disetiap sudut. Akan mengenangkan, ramai orang yang sedang menjamu selera, terus niat disimpul dalam hati.

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

Restoran Taman Apple Cameron ni boleh dikatakan menjadi pilihan pelancong tidak kira samada pelancong tempatan mahupun pelancong asing. Yaaa.. MZ sendiri saksikan pelancong asing khusyuk menjamah hidangannya. Nampak berselera betul pelancong tu. Kalau tekak pelancong asing pun boleh ngam, apatah lagi tekak penduduk tempatan kan. Memang wajiblah menjadi pilihan derang.
Restoran Taman Apple Cameron ni ialah restoran Muslim, jadi jangan ragu mahupun khuatir tentang makanannya. Walaupun nama restorannya berasaskan nama omputih, tapi ianya restoran orang Islam.

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia


Pilihan meja memang banyak, nak bersila pun boleh, nak bersandar pun boleh, dan rasa kalau nakkan kerusi yang tidak bersandar pun ada. Pilih saja yang hampa suka.. dengan kehijauan dipelosok restoran, hampa pasti selesa dengan keadaanya. Makanya, ia amat sesuai untuk menjadi restoran pilihan keluarga. Di Restoran Taman Apple Cameron  ini jugak mengamalkan konsep stroller dan kerusi roda  ‘friendly’. Nampak tak betapa selesanya bila menjamu selera disini bersama keluarga. Semua peringkat umur boleh turut merasai ‘bahagia’nya berada di Restoran Taman Apple Cameron.

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

Antara menu yang MZ rasa menyengat ialah, serunding strawberi (yang ni, hampa wajib cuba.. sememangnya tiada dijual ditempat lain.. hanya di Restoran Taman Apple Cameron hampa boleh menikmati serunding strawberi) dan yan paling best, tak payah tunggu musim perayaan untuk merasai serunding strawberi ni… hehehehe…

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

Selain itu, nasi kambing bakar memang betul-betul membangkitkan selera MZ. Daging yang diperap sempurna, sos cicah yang sedap tak hengat, daging yang lembut dan banyak.. haihhhh.. kalau dekat, mau hari-hari MZ berkunjung ke Restoran Taman Apple Cameron ni semata-mata untuk menikmati nasi kambing bakar ni.

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

Dan, menu yang turut wajib hampa cuba ialah, nasi sotong bakar. Pendek dan panjang kata, bakar—bakar di Restoran Taman Apple Cameron ni memang sedaplah ! Nasi ayam bakar pun sodap ! Ehh ! dak kalau singgah Restoran Taman Apple Cameron ni, paling tidak rasalah menu bakar mereka yaaa.. rugi pulak kalau tak cuba… jangan menyesal ye Cik Salmahhh.. kui kui kuiiii

Berkonsepkan taman, disekeliling Restoran Taman Apple Cameron ni turut terdapat pokok buah-buahan yang segar seperti buah apple Cameron yang bergantungan di ruangan pintu masuk, terdapat jugak tomato, serta beberapa lagi jenis buah. Geramnya la haiii.. rasa nak petik-petik je akan terpandangkan buah-buahan yang segar tu.

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia


1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

Ohh yaaaa…. Menu sarapan pagi bermula dari jam 8 sampai 10 pagi.. ada pelbagai aneka menu yang disediakan untuk memulakan hari hampa. Tapi, yang paling famos amos, sudah tentulah menu nasi lemak strawberi. Menu ni, paling istimewa kerana Restoran Taman Apple Cameron ialah satu-satunya restoran yang menyediakan menu seumpama ni.

Selain itu, terdapat jugak menu seperti soto, nasi impit bersama rending ataupun kuah kacang, dan beberapa menu lain. Sempat MZ rasa soto bihun di Restoran Taman Apple Cameron. Banyak betul lauknya, dan yang paling penting, sedap.

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia


Pada malamnya pulak, pengunjung akan dihidangkan dengan menu steamboat dan grill. Tengah sejuk-sejuk macam tu, memang best lah dapat makanan panas-panas macam tu kan. Berasap baq hang !

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia
Selamat menjamu seleraaaa

Secara keseluruhannya, MZ memang berpuas hati dengan makanan yang disajikan di Restoran Taman Apple Cameron tidak kira pada waktu pagi, tengah hari mahupun malam. Memang kenalah dengan selerea MZ dan keluarga. MZ cadangkan kalau hampa ke Cameron Highland, jangan lupa untuk singgah di Restoran Taman Apple Cameron. Confirm tak rugi dan tidak akan menyesal.

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia
Dari arah Hotel Cool Point

Mudah sahaja untuk mencari Restoran Taman Apple Cameron ni. Kalau hampa dah sampai Tanah Rata, Nampak pulak stesen bus Freesia, makna kata hampa dah dekat lah tu dengan Restoran Taman Apple Cameron sebabnya Restoran Taman Apple Cameron ni terletak dibelakang stesen bas Freesia ni.

Restoran Taman Apple Cameron 
Waktu operasi : 8am-4pm, 5pm-12malam
FB  & IG : Restoran Taman Apple Cameron
Hotline : 0162250315 @ 0106400315

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

1- nasi lemak strawberi 2- Pilihan pelancong 3- Pilihan penduduk tempatan  4- Ruang parking luas 5- Restoran muslim 6- Konsep taman 7- Ruang makan luas 8- Sesuai utk keluarga 9- Stroller & wheelchair friendly 10- Lokasi Tanah Rata 11- Serunding strawberi 12- Buah apple cameron bergantung 11- Nasi Kambing bakar 12- Nasi Sotong bakar, cameron highland, tanah rata, makan sedap di cameron, steambot sedap, viral, makan best, hotel yang best di cameron, ada apa di cameron, jjcm cameron, makan kat mana, apa yang menarik di cameron highland, restoran taman apple cameron, taman abang, steambot dan grill, freesia

Last but not least, thank you Ibu, Abah dan Dikdik yang sudi temankan MZ untuk merasai keenakkan serunding strawberi di Taman Apple Cameron ni. Next time, kita datang lagi naaa...

You Might Also Like

2 comments

  1. Cantiknyaa gambar gambar tu.. Nampak sedap sangat makanan kat Restoran Taman Apple ni.. 😍

    Husniey follow sini ya yang ke #394

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasihhh... sedap-sedap makanan kat sini.. kena dengan seleraa

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored