PEMBEKAL KALSIUM HARIAN DENGAN FERNLEAF MMMM

9:14 PM

Assalamualaikum. Holla ~

I'm back ! Hoyeahhh ! 

Hari ni, tak mau merepek meraban bebanyak. Hari ni nak straight to the point ja. Macam ni cerita dia.. kebiasaanya MZ memang jenis minum susu, tak kisah lah apa jenis susu pun, coklat, strawberi, kurang lemak, apa lagi.. namakan saja.. MZ memang jenis tak kisah dan memang suka dengan susu ni.

Sebab lainnya MZ minum susu ni, tentulah untuk tulang. Walaupun dah dewasa dan peningkatan dalam pertumbuhan tulang adalah rendah atau mungkin tidak lansung, MZ masih tetap mengamalkan untuk minum susu. Ini adalah untuk kesan jangka masa panjang.

Kalau yang minum susu tepung tu, hampa jangan silap bancuh pulak. Kalau hampa letakkan air panas dahulu, ataupun susu yang dibuat itu terlebih panas, segala nutrient didalamnya, akan "mati". Jadi, yang hampa minum tu, hanyalah air berperisa susu tanpa sebarang khasiat. Rugi kan ? Jadi, berhati-hati semasa process pembancuhan susu.


Iyaaa.. MZ pun macam tu dulu.. berapa lama punya dok minum susu, bila check keadaan tulang, berada pada keadaan yang kurang sihat. Bila dikaji kembali, atas sebab inilah. Sebab dulu, MZ suka minum susu panas. Sejak dari itu, memang MZ tukar tabiat meminum susu panas ni. Biasanya MZ akan letak air sejuk dulu, kacau sedikit, kemudian barulah letakkan air panas. Hal ini adalah supaya, susu yang dibancuh tidak berada didalam keadaan panas.

Antara susu tepung yang menjadi kegemaran MZ ialah susu Fernleaf Family. Kenapa susu Fernleaf Family menjadi pilihan hati MZ? Sebabnya... susu Fernleaf Family ni banyak khasiatnya dan yang penting harga mampu milik. Terkadang, kalau mai mood penat atau mood malas, tak terbancuh jugak susu kegemaran MZ ni. Mujurlah sekarang susu Fernleaf sudah boleh didapati didalam bentuk pek UHT. Senang sikit kerja MZ.

Mana tidaknya.. sekotak susu Fernleaf tu sudah siap dibancuh, cuma tinggal untuk diminum saja. Nak-nak time sejuk, boleh terlajak minum susu Fernleaf ni.


fernleaf uht, new zealand, all black, low fat, full cream, coklat, sedap tak susu fernleaf, susu yang murah dan berkhasiat, sesuai untuk setiap peringkat umur, susu untuk kanak-kanak, kurang gula, asli, susu segar,


Selain perasa biasa, susu Fernleaf jugak boleh didapati dalam perisa coklat. Yum !


fernleaf uht, new zealand, all black, low fat, full cream, coklat, sedap tak susu fernleaf, susu yang murah dan berkhasiat, sesuai untuk setiap peringkat umur, susu untuk kanak-kanak, kurang gula, asli, susu segar,

fernleaf uht, new zealand, all black, low fat, full cream, coklat, sedap tak susu fernleaf, susu yang murah dan berkhasiat, sesuai untuk setiap peringkat umur, susu untuk kanak-kanak, kurang gula, asli, susu segar,


Tau dak yang lembu tenusu di ladang ternakan Fernleaf dijaga dengan penuh sempurna agar hasil daripada mereka sempurna agar dapat disajikan kepada MZ kita.  Lembu-lembu ini sentiasa mendapat bekalan rumput yang segar, dan dengan itu kalsium yang dihasilkan adalah sangat asli dan sangat mudah diserap oleh tulang kita.

Di New Zealand, lembu tenusu dibiarkan hidup bebas agar mereka boleh membesar secara sihat tanpa sebarang ubat-ubatan. Umumnya mengetahui, tanah yang subur menghasilkan rumput yang sangat segar. Keadaan ini menyebabkan penghasilan Vitamin D oleh lembu tenusu jugak adalah lebih tinggi dari lembu tenusu yang terkurung didalam kandang.

Sebab itulah susu Fernleaf mempunyai lebih khasiat dan disebabkan itu jugaklah susu Fernleaf menjadi pilihan hati MZ. Walaupun susu yang dihasilkannya ialah antara susu yang terbaik, namun harganya masih boleh dikategorikan sebagai murah. 

Tengok sajalah anak buah MZ ni. Susu Fernleaf coklat memang menjadi pilihan hati dia... terlampau asyik dengan keenakkan susu Fernleaf sampai disuruh bergambar pun malu-malu...


fernleaf uht, new zealand, all black, low fat, full cream, coklat, sedap tak susu fernleaf, susu yang murah dan berkhasiat, sesuai untuk setiap peringkat umur, susu untuk kanak-kanak, kurang gula, asli, susu segar,


Dan MZ, masih memilih susu penuh krim sebagai menu harian MZ. Susu Fernleaf ni boleh didapati dalam 2 saiz, 1 liter ataupun 200ml dan terdapat 3 perisa iaitu Penuh Krim, Rendah Lemak dan Coklat. Jadi, yang mana satu pilihan tekak hampaaa..??


fernleaf uht, new zealand, all black, low fat, full cream, coklat, sedap tak susu fernleaf, susu yang murah dan berkhasiat, sesuai untuk setiap peringkat umur, susu untuk kanak-kanak, kurang gula, asli, susu segar,

fernleaf uht, new zealand, all black, low fat, full cream, coklat, sedap tak susu fernleaf, susu yang murah dan berkhasiat, sesuai untuk setiap peringkat umur, susu untuk kanak-kanak, kurang gula, asli, susu segar,

fernleaf uht, new zealand, all black, low fat, full cream, coklat, sedap tak susu fernleaf, susu yang murah dan berkhasiat, sesuai untuk setiap peringkat umur, susu untuk kanak-kanak, kurang gula, asli, susu segar,

fernleaf uht, new zealand, all black, low fat, full cream, coklat, sedap tak susu fernleaf, susu yang murah dan berkhasiat, sesuai untuk setiap peringkat umur, susu untuk kanak-kanak, kurang gula, asli, susu segar,

fernleaf uht, new zealand, all black, low fat, full cream, coklat, sedap tak susu fernleaf, susu yang murah dan berkhasiat, sesuai untuk setiap peringkat umur, susu untuk kanak-kanak, kurang gula, asli, susu segar,


Susu Fernleaf ni memang sesuai untuk diminum oleh seisi keluarga, ianya jugak mudah didapati di pasaraya berhampiran hampa.. jadi, kalau keluarga yang besar, bolehlah membeli dalam stok yang besar.. jangan lupa dapatkan 100% Mmmmm dengan susu Fernleaf UHT.. hehehehe...

Kalau nak tau lebih lanjut pasal product dari Fernleaf, jenguk-jenguklah media sosial ni yaa....

Website .:. https://www.fonterra.com/my/en.html
IG .:. fonterra.my
FB .:. Fernleaf Malaysia


#FernleafUHT #100Mmmmm




You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored