SEMBANG GEGURL .:. LIMITED EDITION LIPSTICK, SWANICOCO IN JULIET RED

11:44 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Lepas seminggu, MZ timbul balik. Biasalah kehidupan seorang MZ yang kadang kala sangat hectic. Dalam kesibukkan tersebut, sebagai perempuan kecantikkan luar dan dalam seharusnya tidak dilupakan. Diabaiakan itu ada lah jugak, kadang-kadang. :p

Recently MZ sangat tangkap cintan dengan satu lipstick ni. Lipstick (baca jugak sebagai mulut merah) ni hanya boleh dibeli melalui atas talian sahaja. Nampak tak betapa eksklusifnya lipstick ni. Lipstick yang MZ maksudkan ialah lipstick dari Swanicoco. Product Swanicoco ni berasal dari Korea. Jadi, untuk peminat K-pop, hampa memang kena cuba product keluaran Swanicoco. Kata nak gempak macam artis K-pop, kenalah cuba product Swanicoco yang berasal dari Korea ni.

Ni MZ nak habaq, Swanicoco ialah product yang lau keras sepanjang tahun 20018 ni di Korea tau. Mana tidaknya, Swanicoco mengandungi kandungan pelembab asli dan bukannya menggunakan bahan tiruan. Swanicoco jugak dapat melembabkan bibir hampa, warnanya yang tahan lama serta, mempunyai warna yang menarik.


500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,


Macam yang MZ punya ni nama dia Juliet Red. Auch ! Nama pun dah hebat, apatah lagi sewaktu menggunakannya. Bukan nak gebang, sebab MZ sendiri sudah mencubanya, jadi sebab itu MZ berani mengatakannya. Juliet Red ni bukan macam warna merah mak ngah tau. Juliet Red ni gabungan antara merah dan oren. Nak kata merah sangat pun tidak, oren sangat pun tidak. Gittew !


500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,


Swanicoco ni boleh dipakai dengan menggunakan 2 cara, iaitu secara menyeluruh (macam yang MZ pakai ni) atau ala-ala Korean (yang dap-dap tu) . MZ ada mengenakan Swanicoco ni dengan menggunakan kedua-dua kaedah... tengoklah sendiri....


500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,


MZ paling suka pasal Swanicoco ni sebab... bau dia yang wangi... bukan sejenis bau bahan kimia, tapi seolah-olah bau macam buah-buahan. Geram ja MZ dengan baunya itu. Selain itu, pemakaian jugak yang mudah kerana ia mudah melekat pada bibir, jadi tak perlulah nak tonyoh bebanyak kali. Ianya jugak lembut pada bibir. MZ pernah menggunakan lipstick dari brand yang lain, terasa keras pada bibir, sudahlah warnanya segan-segan nak keluar, berapa kali punya tonyoh daa baru warnanya nak keluar. Itu pun tidak sekata, jenuhlah MZ nak bagi warnanya sekata.

Tapi... dengan Swanicoco Juliet Red ni, sekali tonyoh ja, warna keluar dengan sekata, easy apply lah bak kata omputih. Kalau tercomot pun, senang saja untuk mencuci nya, guna jari pun boleh. Auch !

Dah nama pun senang untuk dicuci, jadi sewaktu mengambil wudhuk jugak ianya sedang dicuci. Setakat ni, kalau MZ nak solat, MZ guna air ja untuk mencucinya dan tidak mengambil masa yang lama untuk mencucinya. Dah lah senang nak cuci, tahan lama pulak tu. Kalau setakat makan-makan tu, tadak hal lah ! Swanicoco masih melekat setia dibibir hampa tau.


500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,
Ala-ala Korean gittew

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,


Dan yang paling penting, Swanicoco ni bebas dari bahan kimia dan sewaktu penggunaanya, ianya dapat memperbaiki struktur kulit kita. Fantastic kan ! Dah la warna yang cantik, senang digunakan, warna yang tahan lama, melembabkan, ianya jugak dapat meningkatkan struktuk kulit supaya lebih cantik.

Penutup Juliet Red ni pun bukan sejenis yang terus boleh cabut tu. Hampa kena pusing dulu penutup tu, baru boleh bukak lipstick ni. Bagi MZ, dia secure la, tadak lah bebudak senang nak bukak and buat mainan derang. Faham tak maksud MZ ? Cerita pendek dia, lipsctick ni ada thread, jadi kalau hampa nak bukak, kenalah pusing dulu.. Tengok theread dia kat bawah ni...


500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,

500gram, 50gramxSwanicoco, butterflymsia, SwanicocoMalaysia, juliet red, long lasting, moisturizing, attractive color, natural ingredients, korean style, k-pop, memperbaiki struktur kulit, limited edition, skin care, first in malaysia, world wide, postage over the world, cameron highland, penang, beauty,


Rugilah hampa tidak mencuba product dari Swanicoco ni. Selain lipstick, Swanicoco jugak mempunyai product penjagaan wajah. Btw, 2 more colors in on the way ! Can't wait for the new shade. 

Cerita punya cerita, lupa nak bagi tau yang 50gram adalah platform pertama yang menjual product  Swanicoco di Malaysia dan.... ia boleh dihantar (baca jugak sebagai dipos ke seluruh dunia. Jadi, kalau beradik-beradik hampa, atau kawan-kawan hampa berada di luar kawasan, tapi hampa nak membuat kejutan dengan menghadiahkan product Swanicoco kepada derang, tiada masalah hokey.

Kalau hampa berkenan, check out link ni, SWANICOCOx50gram hokey... kat sana ada process untuk membelinya jugak... selamat membeli !


You Might Also Like

4 comments

  1. sesuai dengan kulit akak! cantik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasehh.. akak pun sukaa... suka sebab bau, warna, senang dicuci, tahan lama, natural... ehh ! terbanyak pulak

      Delete
  2. akak pon suka kaler macam ni..sesuai mgm MZ kaler ni..cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... warna agak rare.. merah tak merah, orange tak orange

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored